Annonce
Livsstil

Pokémon Go: Den store guide

Guide. Spillet er ret forvirrende i starten, fordi mange ting ikke forklares. Her er 15 tips, vi godt kunne have brugt, da vi startede Pokémon-jagten

Annonce
Annonce

1. Brug "radaren"

Den lille måler nederst til højre viser, hvor tæt du er på bestemte typer af Pokémoner. En tom silhuet indikerer en Pokémon, du endnu ikke har opdaget. Tryk for at åbne listen, hvor antallet af fodspor viser afstanden til det pågældende væsen.

Figurer med tre fodspor er længst væk, mens dem med et eller ingen fodspor er nærmest. Hvis du trykker på en figur, vises den nederst på kortet, så du let kan se afstanden. Men faktisk fungerer indkredsningen langt bedre, hvis du holder hele listen åben.

Figuren øverst til venstre er nemlig tættest på dig, mens den nederst til højre er længst væk. Med dette mønster i baghovedet kan du let vurdere, om du går i den rigtige retning.

Annonce

2. Kend levestederne

Når du bruger kortet, skal du holde øje med raslende blade eller græstotter, som er tegn på Pokémon-aktivitet i området. Hvis du er på jagt efter sjældne Pokémoner, skal du også være opmærksom på deres naturlige levesteder. Vand-væsener findes især tæt på vand, mens de mere uhyggelige varianter skulle have hang til kirkegårde... Der går mange tvivlsomme rygter om den slags, hvilket er en del af spillets charme.

Annonce

3. Sluk kameraet

I starten er det sjovt, at de små kræ dukker op "ovenpå virkeligheden" (Augmented Reality). Men de er nemmere at ramme på en fast baggrund, hvor de ikke flytter sig, når du flytter telefonen. Derfor kan du med fordel slå AR-visningen fra. Så undgår du også, at folk omkring dig bliver sure, fordi de tror, du fotograferer dem.

Annonce

4. Kend fangst-teknikken

Hold fingeren på kuglen, før du kaster - og hold øje med cirklen på den Pokémon, du prøver at ramme. Farven viser, hvor svært kræet er at fange (grøn er lettest, rød er sværest), og du kan med fordel kaste, når cirklen er mindst. Der er også point for skruebolde (snur kuglen, før du kaster).

Til særligt genstridige Pokémoner kan det være nødvendigt at bruge special-kugler og beroligende bær ("Razz berries").

Annonce

5. Husk lokkemaden

Hvis det kniber med at finde Pokémoner, kan du lokke dem frem ved at tænde en røgbombe. Du har to til at starte med, men de virker kun i en halv time, så det gælder om at udnytte tiden. Tænd for røgen ved at vælge "Items" og "Incense". Denne type lokkemad følger dig - og gavner kun dig. Modsat forholder det sig med "Lures", som tiltrækker Pokémoner til et bestemt "Pokestop" (markeret med violette blomster) - og gavner alle, som møder op i tide. Derfor tiltrækker de også spillere i stor stil.

Annonce

6. Brug bus, tog og bil

Spillet er designet til fodgængere, men du kan sagtens "snyde", når du f.eks. sidder i bussen. Hold øje med "Pokestops" i nærheden - og tryk gerne på dem, mens de endnu er uden for rækkevidde.

Når bussen så kører forbi, indkasserer du belønningen (det er nok at trykke X). Da Pokestops kan genbruges efter nogle minutter, kan du gentage succesen på hjemturen. Hvis du er hurtig, kan du endda fange vilde Pokémoner fra bussen eller passagersædet i bilen.

Annonce

7. Udnyt dine dubletter

Bliv ikke skuffet, når du fanger et kræ, du allerede har i samlingen. Dubletter giver dig nemlig mere af den sliktype, du skal bruge for at udvikle dit foretrukne eksemplar. Du får endda ekstra slik, når du sender de overskydende kræ til professoren (vælg "Transfer").

Husk at sammenligne figurernes særlige angreb, før du vælger, hvilken du vil beholde.

8. Sats ensidigt

Undgå at sprede dine ressourcer (slik og stjernestøv) ud på en lang række Pokémoner. Især i starten er det bedre at satse på få figurer. Vælg en type, som der er mange af, der hvor du færdes, så du hurtigere kan samle det slik, der kræves for at opgradere.

9. Spar sammen til senere

Spild ikke slik og stjernestøv på dine første figurer. Ressourcerne bliver mere værd senere, fordi de figurer, du fanger til den tid, har et stærkere udgangspunkt.

Din første og vigtigste prioritet er derfor at forbedre din egen level. En lukrativ taktik er at fange en hulens masse Pokémoner - og vente med at udvikle dem, indtil du har skaffet et "Lucky egg", som udløser en dramatisk pointbonus.

10. Lav dine egne

En Pokémon, du selv har udviklet, er stærkere end dem, du fanger i færdig form. Derfor kan det som regel bedst betale sig at fange og udvikle sine egne eksemplarer.

11. Udklæk æggene

Når du besøger et "Pokestop", finder du ofte æg, der kan udklækkes til nye Pokémoner. Det kræver, at du går - og gerne langt. Du får langt stærkere Pokémoner ved at gå 10 kilometer i stedet for to. Tjek selv skemaet på: www.kortlink.dk/mqn5.

I nogle tilfælde kan man bruge cykel eller andre transportmidler i stedet for at gå, men hastigheden skal være lav.

12. Kæmp langsigtet

Kampen om "Gyms" handler ikke kun om ære - men om daglige tilskud af værdifulde ressourcer. Tro ikke, at du kan sætte dig på et fjendtligt "Gym" ved at vinde en enkelt kamp. Ofte kræves flere sejre i træk, og det er sjældent muligt at fastholde en erobring mere end få timer. Derfor kan det ofte bedre betale sig at træne din Pokémon i et venligtsindet "Gym".

13. Undgå svage vogtere

Fald ikke for fristelsen til at sætte din endnu svage Pokémon til at bevogte et "Gym". Du kan alligevel ikke holde det i længden - og går glip af muligheden for at træne kræet. Du kan bruge Gyms fra level 5, men det er i reglen klogere at vente.

14. Start med Pikachu

I praksis har det ingen betydning, hvilken figur du starter med. Men flere melder, at det er muligt at begynde spillet med den populære Pikachu, hvis man bliver ved med at gå væk fra de første figurer, man får tilbudt.

15. Skån batteriet

Spillets brug af GPS og internet dræner batteriet. Det hjælper lidt at aktivere batterispare-funktionen i indstillings-menuen (tryk på den rødhvide cirkel og dernæst øverst til højre). Men på længere jagtture bør du medbringe et nødbatteri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce