Annonce
Fodbold

Pokalnederlag: Nu kigger Middelfart frem mod topopgør

Middelfarts Niclas Vemmelund fyrer kanonen af - forgæves. Foto: Peter Leth-Larsen
Middelfart Boldklub tabte 0-2 til Skive i pokalturneringen, men nu ser vestfynboerne frem mod et spændende topopgør i Aarhus på lørdag.

Fodbold: Middelfart Boldklub er ude af pokalturneringen.

Det blev en realitet foran 214 tilskuere på Vestfyn, da Skive fra 1. division var på besøg i anden runde og vandt 2-0.

Det blev hurtigt op ad bakke for Middelfart, da Christoffer Østergaard gjorde det til 1-0 for gæsterne allerede efter seks minutter, og gæsterne lukkede i realiteten opgøret med scoring på straffespark ved Jeppe Mogensen mindre end et minut efter pausen.

Nederlaget skal også ses i lyset af det, som sportschef og direktør, Søren Godskesen, kalder "roteringer" men som reelt også var pause til nogle af holdets profiler før et meget spændende topopgør i 2. division på lørdag i Aarhus - mod Aarhus Fremad. Der var således pause til Casper Johansen, Casper Radza i målet, Kim Elgaard og Kristoffer Gjerttermann.

Mads Aasgaard har været ude i ni måneder med en korsbåndsskade, men den stærke tekniske spiller var tilbage mod Skive fra start. Han måtte dog gå ud efter 25 minutters spil med smerter i lysken.

- Vi er ikke tilfredse med kampens første halve time. Der spillede vi ikke på niveau, fastslår Søren Godskesen, der tilføjer:

- Til gengæld spillede vi rigtig godt i det sidste kvarter at første halvleg, hvor Frederik Høgh var tæt på at udligne, da han var alene med Skives målmand. Men selvfølgelig blev det så en rigtig skidt start på anden halvleg for os.

Middelfart Boldklub ligger på andenpladsen i rækken med 16 point - et point efter AB. Aarhus Fremad på tredjepladsen har også 16 point.

Det kan ikke blive meget mere spændende på lørdag i 2. division.

Annonce
Middelfarts Peter Jul forsøger et hovedstød omgivet af "fjender". Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce