Annonce
Håndbold

Pokal-slutspil med GOG er et hit

GOG væltede Aalborg Håndbold - her fynboernes Lasse Møller mod nordjydernes Tobias Ellebæk - i pokalturneringens kvartfinalerunde og er klar til et både økonisk og prestigemæssigt vigtigt Final 4 i Herning til marts. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er allerede solgt op mod 10.000 billetter til Final 4 i Herning til marts.

HÅNDBOLD: Når GOG til marts spiller pokalslutspillet Final 4 i Jyske Bank Boxen i Herning, bliver det med masser af tilskuere på lægterne.

Der er nøjagtig to måneder til begivenheden, hvor der spilles semifinaler lørdag den 14. marts og finale samt kamp om tredjepladsen søndag den 15. marts, og der er allerede solgt tæt på 10.000 billetter til de to dage.

Ud over GOG deltager Bjerringbro-Silkeborg, TTH Holstebro og Skanderborg Håndbold i slutspillet.

Det er andet år i træk, at Jyske Bank Boxen i Herning skal danne rammen om den store håndboldweekend. Divisionsforeningen Håndbold er arrangør sammen med de fire deltagende klubber.

- Final 4 er et flagskib inden for dansk klubhåndbold, og vi er enormt glade for, at billetsalget med to måneder igen er tæt på at have rundet de 10.000 fordelt på de to finaledage. Det vidner om, at folk virkelig har taget eventen til sig, og det er især imponerende, at der blev afsat flere tusinde billetter, inden de fire deltagerhold blev kendt tilbage i december, siger Thomas Christensen, direktør i divisionsforeningen, og han tilføjer:

- Nu har vi yderligere to måneder til det går løs, og jeg føler mig overbevist om, at det bliver det hidtil største Final 4 med besøg af mindst 7000 tilskuere begge dage.

Netop 7000 tilskuere pr. dag - altså 14.000 i alt - er i følge GOG-direktør Kasper Jørgensen, der også er formand for divisionsforeningen, det umiddelbare mål.

I de to semifinaler om lørdagen mødes TTH og Skanderborg (13.30) i det ene opgør - GOG og Bjerringbro-Silkeborg (16.00) i det andet. Søndagens kamp om tredjepladsen spilles 13.30 og finalen 16.00.

GOG-cheftræner Nicolej kalder lodtrækningen for GOG for "hård" og tilføjer:

- Men det er vi jo ved at være vant til.

GOG mødte ligaens suveræne tophold, Aalborg Håndbold, i det nordjyske i kvartfinalerunden i december men trak det længste strå trods alle odds umiddelbart imod sig efter et turbulent og svingende fynsk efterår.

Divisionsforeningen og de fire klubber deler overskuddet, og deltagelse kan blive helt op mod en halv million kroner værd for hver af de fire klubber.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Fodbold

Emil Lyng til Middelfart

Annonce