Annonce
Sport

Pokal-overraskelsen lurede i drama - men farvel Rabbits

Sebastian Aaris Petersen spillede en stor kamp for Svendborg Rabbits. Aaris var blandt andet manden, der fik hjemmeholdet tilbage i kampen med tro på tingene med to treere i starten af anden quarter. Foto: Michael Bager
Svendborg pressede Bakken Bears til det yderste i pokalkvartfinalen, med gæsterne trak det længste strå i de sidste sekunder. Rabbits-direktør utilfreds med dommernes fordeling af fejl.
Annonce

BASKETBALL: Svendborg Rabbits kan koncentrere sig fuldt ud om ligaen i resten af sæsonen.

Onsdag aften var det således farvel til pokalturneringen, Denmark Cup, da sydfynboerne tabte i kvartfinalerunden til de danske basket-konger fra Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena. Men kongerne var tæt på at blive knægte, da hjemmeholdet pressede Bakken til det yderste i et sandt drama, som aarhusianerne vandt 81-77.

Rabbits førte 41-40 ved pausen, og midt i tredje quarter var Svendborg foran med seks point. Syv sekunder før tid var Rabbits kun bagud med to point - 77-79 - inden to straffekastscoringer af gæsternes Michel Diouf afgjorde tingene.

KAMPEN KORT

Basketball, pokalturneringen (Denmark Cup), kvartfinale

Svendborg Rabbits-Bakken Bears: 77-81 (41-40)

Kampens gang - quarters: 15-22, 26-18, 19-20, 17-21.

Svendborgs point: Sebastian Aaris Petersen 18, Brandon Tabb 17, Aaron Levarity 10, Brandon Norfleet 9, Jacob Enevold Jensen 8, Leonardo Carlino 4, Sidney Umude 4, Mikkel Plannthin 3, Oliver William Strøh 2, Oscar Teglgaard Jørgensen 2.

Bedste spiller:
Svendborg: Sebastian Åris Petersen.
Bakken: Ryan Evans.

Svendborgs næste kamp: Søndag den 17. januar, kl. 16.00: Værløse Blue Hawks-Svendborg Rabbits (ligaens grundspil).

Men efter slutfløjtet dampede det fra Rabbits-direktør Troels Mortensen - mod dommerne. Direktøren var således stærkt utilfreds med fordelingen af fejl. 27 til Svendborg og kun ni til Bakken.

- Det kan simpelthen ikke passe, konstaterede en vred Troels Mortensen.

Annonce

Alle stjerner var med

Gæsterne stillede med alle sine stjerner.

Måske var skiftet fra Champions League til en pokalkamp i Svendborg problematisk oppe i hovederne på Bakken-spillerne. Den 5. januar i Ceres Arena i Aarhus leverede de et stort resultat  i den fornemste, europæiske turnering. De vandt 96-78 over stærke tyrkiske Galatasaray, der har fire tidligere NBA-spillere i truppen.

Men det var altså langt hen ad vejen Rabbits-spillernes indsats, der gjorde kvartfinalen til et drama. Hjemmeholdet spillede en nærmest suveræn forsvarskamp, da det kom stærkt tilbage i opgøret efter en frygtelig første quarter, hvor sydfynboerne på et tidspunkt var bagud med 12 point.


Nu har vi spillet to tætte kampe mod Bakken, og man skal også igennem Bears for at vinde DM. Den her kamp giver tro på, at det kan lade sig gøre. Det skal vi tage med videre

Sebastian Aaris Petersen, topscorer for Svendborg Rabbits


Svendborg vandt rebound-kampen i et forsvarsspil, hvor hjemmeholdet især i anden quarter gik højt på Bakken-angrebet og tvang det til at begå mange dårlige afslutninger.

Annonce

Tro på muligheden

Sebastian Aaris Petersen blev topscorer for Svendborg med 18 point - flere sat i kurven på afgørende tidspunkter i kvartfinalen. Med to treere bragte Aaris Rabbits tilbage i opgøret i starten af anden quarter, og med tre minutter tilbage af kampen kom der en ny treer fra landsholdsspilleren, så Svendborg kun var bagud  68-70.

Alligevel var det (selvfølgelig) en skuffet Sebastian Aaris Petersen. Han sagde:

- Det var en tæt kamp, og Bakken kom med alt, hvad holdet havde. Mine venner hos Bakken sagde før kampen til mig, at holdet havde forberedt sig virkelig godt. Vi kom lidt i fejl-problemer - specielt i anden halvleg. Bakken spillede hårdt og fysisk aggressivt og fik os til at begå nogle fejl.

- Nu har vi spillet to tætte kampe mod Bakken, og man skal også igennem Bears for at vinde DM. Den her kamp giver tro på, at det kan lade sig gøre. Det skal vi tage med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Spritbilist på Odensevej

Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce