Annonce
Fyn

Podeklinikker rykker ind i varmen: Fynboer får fire nye steder at blive testet

Til november skal du ikke længere tage til Vibelundvej i Odense for at blive testet. Til den tid åbner nye testfaciliter nemlig i Odense, Nyborg og Middelfart. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Til november rykker størstedelen af coronatests i Odense ud på Billedskærervej, der åbner et nyt testercenter i Svendborg, og der åbner teststationer i Middelfart og Nyborg. Derudover sker der ændringer i, hvem der skal testes hvor.
Annonce

Fyn: Lige nu foregår testene for corona ved OUH og teststationen på Vibelundvej i telte, der hurtigt blev sat op i foråret.

Det går ikke, når vinterkulden inden længe rammer Danmark. Derfor åbner Region Syddanmark nye indendørs testcentre i hele regionen. Et af dem kommer til at ligge på Billedskærervej 15 i Odense M.

De nye testfaciliterer åbner den 16. november. Samme dato vil de nuværende testlokationer på Vibelundvej og ved OUH blive lukket ned.

Svendborg får også et indendørs testcenter på Norgesvej 2, og det åbner allerede 19. oktober.

Derudover åbnes teststationer i Nyborg og Middelfart, så flere fynboer kan se frem til kortere rejser for at blive testet. Adresser, åbningstider og test-setup på disse nye teststationer meldes ud, når de er endeligt på plads.

- Kampen mod corona har vist sig at blive en langvarig omgang. Det har hele tiden været en klar prioritet for os at sikre syddanskerne så mange testmuligheder som muligt i så gode rammer for både dem og de mange medarbejdere, der nu har knoklet løs i mange måneder, som muligt. Det kommer nu, og de nye testmuligheder vil give mange flere syddanskere mulighed for at blive testet hurtigt og tæt på, hvor de bor, udtaler regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Annonce

Hvor skal jeg testes?

De nye testfaciliteter betyder også ændringer i, hvem der testes hvor.


Det kommer nu, og de nye testmuligheder vil give mange flere syddanskere mulighed for at blive testet hurtigt og tæt på, hvor de bor.

Stephanie Lose (V), regionsrådsformand


Som det er nu, skal du testes ved Testcenter Danmarks hvide telte, for eksempel på Vibelundvej i Odense, hvis du ikke har nogen symptomer. Har du symptomer- selv milde - skal ringe til din læge, så du kan få en lægeordineret tid ved OUH's testfaciliteter.

Men de nye testcentre i Odense og Svendborg samt teststationerne i Nyborg og Middelfart vil være i stand til at tage imod personer med både ingen og milde coronasymptomer.

For fremtiden skal man altså kun kontakte sin egen læge, hvis man har alvorligere symptomer. Lægen vil så vurdere, om man skal tilses af en af en hospitalslæge i en visiteringsklinik ved et hospital.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce