Annonce
Sport

Podcasten Danmark: Man har fået for mange håndbolde i hovedet, hvis man mener, landstræneren skal fyres

Nikolaj Jacobsen skal naturligvis fortsætte som dansk landstræner, lyder det i podcasten, Sport i Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Kan vi efterhånden tro på det danske herrelandshold i håndbold efter fiaskoen ved EM? Det og andre spørgsmål vender sportsjournalisterne Jesper Banke og Kim Mikkelsen i denne uges episode af podcasten, Sport i Danmark.

HÅNDBOLD: Hvordan kommer det danske herrelandshold videre efter EM, og hvordan er medaljechancerne ved OL senere på året?

Det er nogle af de spørgsmål, der behandles i podcasten Sport i Danmark, hvor Fredericia Dagblads Jesper Banke har besøg af Jysk Fynske Mediers håndboldskribent, Kim Mikkelsen.

- Jeg fastholder, at Danmark har verdens bedste landshold. Vi skal bare have det til at fungere. Det gjorde det overhovedet ikke under slutrunden, men jeg synes stadig, at langt de fleste af de spillere, der var med i truppen, også er dem, der skal være med ved OL, hvor Danmark igen vil høre til blandt de absolutte favoritter, mener Kim Mikkelsen, som ikke finder det fornuftigt at tale om, hvorvidt Nikolaj Jacobsen fortsat skal være landstræner.

- Den gør helt sikkert ondt, men i min verden sætter den ikke spørgsmålstegn ved, hvorvidt han skal fortsætte som landstræner.

- Man har fået lidt for mange håndbold i hovedet, hvis man synes, han skal fyres, og korttidshukommelsen har i hvert fald lidt alvorlig skade, lyder det.

Jesper Banke spørger, hvorvidt der er danske spillere, der er færdige på landsholdet efter EM.

- Det var fint, at vi fik René Toft med til slutrunden, men for at optimere de danske chancer ved OL, skal vi håbe, at Henrik Toft kommer tilbage, og gør han det, ser jeg det også som et farvel til René Toft. Så, tror jeg, hans tid på landsholdet er ovre, siger Kim Mikkelsen.

- Derudover kan jeg være i tvivl om Morten Olsen, der fik lige knap seks minutters spilletid under EM. Det, synes jeg, er et tegn på, at landstræneren ikke lige har ham som den helt store kronjuvel i OL-samlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce