Annonce
Middelfart

Podcast: Viktor og Victor udfordrer Rita og Lilli til en vild duel

Gymnasieeleverne Victor Kronborg Tørnæs (t.v.) og Viktor Lindegaard (t.h.) snakker om ugen, der gik i Middelfart. Og nu udfordrer de trænerduoen Lilli Larsen (t.v.) og Rita Faurschou (t.h.). Foto: Sofie Secher Karlsen/Peter Leth-Larsen.
Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs sætter i en ny podcastserie fokus på, hvad der rører sig i Middelfart set igennem deres egen hverdag.

Nordvestfyn: Afgående svømmetrænerduo fra Strib bliver udfordret til en vild duel.

Unge amerikanere på cykeltur i Middelfart bliver kommenteret. Og så er der ikke mindst klap på skulderen til dameholdet i Gelsted-Ejby Motionscafès, der har vundet sølv ved de fynske mesterskaber i Bowls og meget mere.

Viktor Lindegaard og Viktor Kronborg Tørnæs er igen klar med et nyt afsnit i podcastserien "Ugen med Viktor og Victor", hvor de blandt andet også snakker om, at 30 unge fra Brenderup Højskole har brugt 32 timer på at blaffe.

Det har den ene vært nemlig selv gode erfaringer med, efter han havde samlet nogle efterskoleelever fra Nørre Aaby op.

- Jeg har en gang kørt nogen til en fest. De har simpelthen blaffet til en fest ude i Strib Forsamlinghus eller sådan noget, fortæller Victor Kronborg Tørnæs.

- Hvad nu, hvis en af lærerne fra efterskolen lytter med, spørger Viktor Lindegaard.

- Det fede ved Nørre Aaby er, at der er fire forskellige efterskoler, så du ved ikke hvilken, svarer Victor Kronborg Tørnæs.

Hvorefter podcastværterne runder historien om trænerduoen Rita Faurschou, 83 år, og Lilli Larsen, 76 år, der takker af efter årtier i Strib Svømmehal.

Og de unge værter kommer i tanke om, at svømmehallen har en stor, oppustelig blæksprutte.

- Lilli og Rita stopper, og jeg vil ikke love, at Victor og jeg går ud og overtager fredagsholdet. Men Lilli Larsen og Rita Faurschou: I er hermed udfordret til en time på blæksprutten (legeredskab, red) i Strib Svømmehal, opfordrer Viktor Lindegaard.

Annonce

 

Sådan hører du podcasten:

Du kan enten høre podcasten i forbindelse med denne artikel.

Du kan også abonnere på og høre "Ugen med Viktor og Victor" i iTunes, Spotify, Google Play, Sonos, Overcast samt andre lignende podcast-tjenester.

Skriv til Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs på mailadressen: viktorogvictor@melfarposten.dk, hvis du har input til "ugens problem" - og ellers gode input til, hvad de kan tage op i programmet.

En del af et udviklingsprojekt

19-årige Viktor Lindegaard og 18-årige Victor Kronborg Tørnæs, begge fra Middelfart, bladrer hver uge ugeavisen Melfar Posten igennem og giver lytterne i en ny, ugentlig podcast et ungdommeligt syn på det, der står i de lokale medier, og hvad der ellers rører sig i Middelfart og i deres egen hverdag.

De går til dagligt på anden årgang på Middelfart Gymnasium og er tilknyttet Fyens Stiftstidende og Melfar Postens lokalredaktion i Middelfart.

Podcastsatsningen er en del af lokalredaktionens udviklingsprojekt Ryk Middelfart, hvor det handler om at tænke lokaljournalistik på en ny måde, så vi kommer endnu tættere på vores alle sammens hverdag.

Du kan læse nyheder fra Melfar Posten på hjemmesiden www.melfarposten.dk eller bladre i den digitale udgave her: www.e-pages.dk/melfarposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce