Annonce
Sport

Podcast før OB-Vejle: Kan OB rejse sig mentalt?

OB og Vejle har kæmper mod hinanden masser af gange. Som her, hvor OB-angriberen Thomas Mikkelsen (i grøn trøje) ses i duel mod en vejlenser. Vejle kom tilbage til Superligaen sidste sommer. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Magasinet Abildtrup & Rasmussen er fremme med en ny udgave og denne gang med en vikar, idet lokalredaktøren i Assens Nina Vibe Petersen - der har fulgt OB i mange år som tilskuer - er kaldt ind for at give gode råd om, hvordan OB på søndag kan komme videre fra den grumme oplevelse mod FCK.

Fodbold: På søndag skal OB prøve at løbe fodboldforåret i møde med en sejr, når Vejle Boldklub gæster Nature Energy Park.

Efter den syngende 1-6-øretæve i Parken i søndags mod FC København har OB hårdt brug for en sejr, hvis håbet om en top-seks plads skal være realistisk.

Magasinet Abildtrup & Rasmussen er igen på gade og vej - og frem og med dette forår som podcast.

Denne gang er Leif Rasmussen afløst af Stiftstidendes Assens-redaktør Nina Vibe Petersen, der dels har en fortid som journalist på sportsredaktionen, dels har fulgt OB fra langsiden i mange år.

Hør Nina Vibe Petersens bud på, hvordan OB vil reagere på FCK-lussingen, og hvad OB mangler af spillertyper for at nå det sidste stykke frem i dansk topfodbold.

Assens-redaktøren er samtidig fan af Barcelona og fortæller anekdoter fra besøg til kampe i den spanske liga, og generelt kommer duoen ind på flere historier fra tidligere opgør mellem de to hold og runder andre nostalgiske øjeblikke.

Podcasten kan høres her over artiklen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce