Annonce
Sport

Podcast: Bliv klar til OB-gyseren hos Den gule Fare

Leif Rasmussen og Niels Abildtrup på Odense Stadion. Foto: Nils Svalebøg

Magasinet Abildtrup & Rasmussen er igen på gaden, og podcasten kan høres herover. Duoen kommer ind på en masse detaljer og runder taktik, opstillinger og chancer for at nå det eftertragtede top-seks mål.

Fodbold: Når OB på søndag spiller i AC Horsens, ligner en klassisk gyser i det østjyske. Ikke fordi kampen står mod "Den Gule Fare", som Horsens traditionelt kaldes, men fordi kampen meget vel i sidste ende kan bestemme, hvilke af de to hold, der ender i det eftertragtede top-seks felt, der kommer med i mesterskabs-slutspillet.

I magasinet Abildtrup & Rasmussen, der nu udkommer på podcast, går duoen i den grad i detaljer med taktik, holdopstillinger og taktiske udfordringer - og giver bud på de mange top-seks bejleres chancer for at nå målet.

Horsens-træner Bo Henriksen, der er odenseaner og har spillet i både OKS og OB, har naturligt nok et yderst tæt kendskab til OB's styrker og svagheder, og der venter OB en svær udfordring - ikke mindst på det fysiske område.

Efter 1-0-sejren over Vejle spirer optimismen igen i OB, men det store spørgsmål er, om OB-angrebet endelig kan vise mere skarphed. I magasinet kommer man med et bud på, hvem der endelig kan levere større effektivitet.

På samme vis kommer man i magasinet ind på flere finurlige detaljer - som eksempelvis den om solens specielle virkning på banen i Horsens.

Den nye udgave Abildtrup & Rasmussen kan høres herover artiklen.

Annonce
Kampene mellem OB og Horsens er ofte dramatiske affærer - med masser af hårde nærkampe. Som her i en kamp fra den periode, hvor blandt andre islændingen Rurik Gislason løb mange kilometer i en blå-hvid stribede trøje. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce