Annonce
Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

For Toke Halskov Kristensen har det givet mening at stifte den socialøkonomiske virksomhed Minihospitalet for at hjælpe andre børn og familier, der er ramt af alvorlig sygdom og derfor har særlige behov. Virksomheden udvikler og producerer selv det hospitalsrelaterede legetøj, han selv og familien manglede undervejs i deres forløb. Foto: Trine Grauholm
Da Toke Halskov Kristensens datter viste sig at have en alvorlig hjertefejl, begyndte et dramatisk forløb, som han senere har bearbejdet ved at stifte virksomheden Minihospitalet for derigennem at gøre en forskel for andre familier med sygdom eller særlige behov.

Podcast: Toke Halskov Kristensen har altid været fascineret af iværksættere og deres krøllede hjerner, der på forskellig vis får ting til at ske.

Derfor var det også et drømmejob, han havde landet på Syddansk Universitet i Odense, hvor han skulle være med til at opbygge hele iværksætterindsatsen omkring Cortex Lab.

Jeg har arbejdet med iværksætteri, siden jeg blev færdig på universitetet, så det med at arbejde med nye ideer, eksekvere på idéerne og få dem ud i virkeligheden, er den tilgang, jeg har haft til rigtigt mange ting.

Toke Halskov Kristensen, Minihospitalet

Nogle gange tager livet imidlertid en drejning, og for Toke Halskov Kristensen skete det, da hans lille datter blev indlagt på Rigshospitalet, fik konstateret en alvorlig hjertefejl og måtte igennem et alvorligt sygdomsforløb med flere operationer og mange indlæggelser.

Annonce

Den slags oplevelser kan man bearbejde på flere måder.

For Toke Halskov Kristensen blev løsningen at stifte en virksomhed, og han driver i dag Minihospitalet, der er en socialøkonomisk virksomhed, hvor overskuddet fra almindeligt hospitalsrelateret legetøj bliver brugt til at udvikle speciallegetøj til børn og familier med særlige behov.

- Jeg har arbejdet med iværksætteri, siden jeg blev færdig på universitetet, så det med at arbejde med nye ideer, eksekvere på idéerne og få dem ud i virkeligheden, er den tilgang, jeg har haft til rigtigt mange ting. Andre ville måske have sat sig ned og skrevet en bog og på den måde have fået behandlet de oplevelser, man selv har stået med, men for mig var det at starte en virksomhed min egen bearbejdningsproces af, hvad vi havde været igennem som familie med Fione. For mig virker det naturligt at kaste sig ud i det her, forklarer han.

Du kan høre Toke Halskov Kristensen fortælle hele historien i Erhverv+-podcasten Balancen, der gerne vil have dig til at reflektere over dit eget arbejdsliv og måske endda blive klogere på det.

Minihospitalet

  • Minihospitalet blev stiftet i 2019 som en socialøkonomisk virksomhed, der udvikler og producerer legetøj til børn med sygdom og særlige behov, så de gennem leg lettere kan forholde sig til det, der har ramt dem.
  • Det socialøkonomiske aspekt handler om at hjælpe familier og børn i en særlig situation. Overskuddet fra de mere gængse produkter, gør det muligt at udvikle specielle legetøjsprodukter til de børn og deres søskende, hvor det hospitalsudstyr, de møder på hospitalet, ikke findes i miniformat.
  • Virksomheden drives af Toke Halskov Kristensen, Majbrit Halskov og en medarbejder til at tage sig af for eksempel sociale medier og forskellige former for samarbejder.
  • På sigt er det meningen, at websitet skal suppleres med en form for fysisk butik og allerede i løbet af et år regner Minihospitalet med også at gå ind på det tyske og svenske marked med virksomhedens produkter.
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Usandsynlig uheldig dødsulykke: Ældre mand forsøgte at komme væk fra skinnerne - gik ud foran tog

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: Knæk mere end cancer

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

GOG

Følg med live: GOG i den første europæiske hjemmekamp

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Snittet i halsen: Kvinde overfaldt ældre mand i hans hjem

Fyn

Du er inviteret: Mediehuse holder folkefest med politiske debatter, kendisser og god mad - 10 gange i træk

Annonce