Annonce
Assens

Plus i marinaen

Der er overskud i Assens Marina. Arkivfoto: Søren Plovgaard

Assens: Det sejler ikke for Assens Marina A.m.b.a.

Altså, regnskabet sejler ikke. For det viser sig, at marinaen i Assens kom i land med et plus i regnskabet for 2018/2019.

Ifølge gældende vedtægter for Assens Marina A.m.b.a, så skal årets regnskab forelægges Assens Byråd til orientering. Det bliver det snart. Og her kan politikerne læse, at der er hevet et overskud på 165.000 kroner i land, der primært skyldes flere lejeindtægter fra lejere og ejere af bådpladser, gæstesejlere plus fra indtægter fra bådløft og bådhåndtering. Det kan man læse i den seneste dagsorden fra Økonomiudvalget i kommunen.

Det betyder, at der kan lægges på egenkapitalen, så den i dag udgør 13.622.000 kroner. Der er 356 andelshavere i marinaen.

Ifølge kommunen, er der 54 udtrådte bådpladser til salg hvoraf de 28 er udlejet. De 54 pladser udgør i alt 1,8 millioner kroner i andelskapital, oplyses det./MAKL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce