Annonce
Nordfyn

Pludseligt exit fra Venstre: Løsgænger er tavs om årsagen

Bent Soelberg har uventet meldt sig ud af Venstre. Arkivfoto: Magnus Harkjær
Indtil søndag havde Venstre 13 medlemmer af kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune. Det tal er nu skrumpet til 12 af ukendte årsager.

Nordfyn: Bent Soelberg er ikke længere en del af Venstre og dermed heller ikke af Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen på Nordfyn.

Det meddeler partiet i en pressemeddelelse. Hvad den mere præcise årsag er til, at Bent Soelberg har taget det drastiske skridt, er svært at blive klog på. I lighed med tidligere lejligheder har det nemlig ikke været muligt for avisen at komme i kontakt med ham.

Borgmester Morten Andersen (V) har heller ikke kendskab til de nærmere overvejelser bag Bent Soelbergs exit. Han forholder sig til, at Venstre søndag modtog udmeldelsen og samtidig en tilkendegivelse fra Bent Soelberg om, at han ønsker at fortsætte som løsgænger.

Annonce

For Mikkel Rahbek Brunse, formand for Venstre i Nordfyns Kommune, kommer udmeldelsen også som en overraskelse:

- Det er altid ærgerligt, når vi mister et medlem og ikke mindst et medlem, som er valgt til et politisk hverv. Men der kan jo være forskellige årsager til, at man ikke kan se sig selv som en del af et parti, hvilket er fair.


Bent Soelberg har dog på ingen måder over for mig ytret nogen form for utilfredshed med politikken eller de beslutninger, der er truffet.

Mikkel Rahbek Brunse, formand for Venstre i Nordfyns Kommune


- Bent Soelberg har dog på ingen måder over for mig ytret nogen form for utilfredshed med politikken eller de beslutninger, der er truffet, siger Mikkel Rahbek Brunse.

Bryder erklæring

Han udtrykker skuffelse over:

- At Bent Soelberg dermed har valgt at bryde sin kandidaterklæring fra 2017. En erklæring, han underskrev og tiltrådte i valgkampen op til sidste valg, hvori han lovede "at man i tilfælde af partiskifte nedlægger sit mandat i kommunalbestyrelsen, således at den næste på Venstres liste overtager ens plads".

Bent Soelberg er primært valgt på baggrund af de stemmer borgmester Morten Andersen fik og de listestemmer, som partiet har fået, så derfor ville det være naturligt at give det videre til Venstres 1. suppleant, lyder det fra Mikkel Rahbek Brunse.

Bent Soelberg fik 92 personlige stemmer ved valget i 2017. Han var sidste år det medlem af kommunalbestyrelsen, som havde den største fraværsprocent.

To løsgængere

Med Bent Soelbergs exit og tilkendegivelse om, at han ønsker at fortsætte som løsgænger, er to af de 25 nordfynske medlemmer af kommunalbestyrelsen nu løsgængere.

Det er mindre end en måned siden, at Peder Svensson forlod Dansk Folkeparti. Hans forklaring var, at partiet havde fravalgt ham ved ikke at gøre ham til spidskandidat.

Pia Longet var også en periode været løsgænger, inden hun meldte sig ind i SF. Det skete efter, at hun sidste år følte sig nødsaget til at melde sig ud af Socialdemokratiet efter ballade på de indre linjer.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce