Annonce
Bagsiden

Pletskud: Kan du se efeucyken?

På afstand en dekorativ busk, men ... Foto: Niels Brandt

Terrænvelologi: Hov, siger den opmærksomme læser. Plejer det ikke at hedde terrænzoologi, når Bagsiden skriver om de væsner, der gemmer sig i buske, blade eller bunker af sten? Jo, det gør det. Men takket være Niels Brandt, Ebeltoft, har vi måttet udvide forskningsfeltet med en underkategori for cykelvæsner, der gemmer sig i terrænet. Han skriver:

- Har man ærinde på De Gamles Hjem i Glamsbjerg, kan man lære noget om både resultatet af virkelig langtidsparkering og dygtige p-vagter med grønne fingre. Ved første øjekast er det jo bare en dekorativ busk, men se godt efter: Inde i buskadset gemmer der sig faktisk en ladcykel.

Så ikke alene har terrænvelologen Niels Brandt opdaget et stykke natur, der ligner en cykel ... det ER en cykel. Her kunne mere ufølsomme skribenter sikkert have fået en del ud af at spekulere i, hvad man plejer at stille på plejehjem, men det holder vi os for gode til. I stedet deler vi læserens anerkendelse af tålmodigheden bag det grønne kunstværk og sender to bagsidekrus til Ebeltoft. /hafa

Annonce
... kommer man tættere på, ser man at busken indeholder andet end grene og stammer ... Foto: Niels Brandt
... og helt tæt på er man ikke længere i tvivl om, hvad der har givet slyngplanten sin skulpturelle form. Foto: Niels Brandt
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce