Annonce
Bagsiden

Pletskud: Bolværksmink på tyvfiskeri

Hvad gemmer der sig her? Mink mellem lysfiskere på Odense Havn. Foto: Hans Ole Bachmann
Annonce

Udendørs: - På Odense Havn er Tysklandskajen et yndet sted for lystfiskere, der i sæsonen haler masser af sild og ind imellem en havørred i land. Det har en mink, der intet ved om artsfællers triste skæbne i gaskammeret, fundet ud af.

Sådan skriver Hans Ole Bachmann, Odense. Trofaste bagsidelæsere vil måske huske journalisten og jægeren Hans Ole Bachmann for talrige muntre historier fra naturoplevelser, hvor han på mystisk vis ofte endte med at komme mere til skade end byttedyrene. Det gjorde han dog ikke denne gang. Bagsidedreng emeritus Hans Ole Bachmann fortæller videre:

Annonce

Silden fra krogen

- Denne mink har simpelthen specialiseret sig i tyvfiskeri og stjæler åbenlyst af lystfiskernes bytte. Billedet viser den lille gavtyv, som indimellem dykkede ned i lystfiskernes spande med sild, men også spændt ventede under fiskerens stol, til der var fangst. Lynhurtigt snuppede den silden af krogen. Senere lagde den sig i en hule under kajkanten og tog en lur, mens den samlede ny appetit.

- Hvad den lever af om vinteren, ved jeg ikke, men den kan vel holde rottebestanden nede. I øvrigt er det jo velkendt, at der holder mink til i alle havne, hvor der er fiskeaffald at hente, men også Odense Å har sin bestand. Alle minkene er undsluppet fra farme og Mettes dødsdom. De har holdt skindet på næsen, eller hvor de nu har det, men velkommen i den danske natur er de langtfra. Det synes de ynglende fugle heller ikke, så de mink bør nok også pelses, men først skal de jo fanges, og det er ikke let.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce