Annonce
Assens

Plejepersonalet råbte op omkring barske arbejdsforhold - nu har politikerne ekstra 45 millioner: - Vi skal simpelthen have rettet op på det

Politikerne er klar til at finde flere penge til ældreområdet i Assens Kommune. Genrefoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Der er igen i år ikke udsigt til besparelser i Assens Kommune. Tværtimod. Byrådet har ekstra millioner at dele ud af, og det kan komme ældre og børn til gavn.

Politikerne i Assens har de seneste år haft den store sparekniv fremme under de årlige budgetforhandlinger.

Kniven var pakket væk sidste år, og i år er der udsigt til endnu et løft af velfærden i Assens Kommune, da politikerne forventer at kunne poste omkring 45 millioner kroner ekstra i velfærd de kommende fire år. Altså 11-12 millioner årligt.

Det oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse, efter byrådets budgetseminar, der strakte sig over to dage fra tirsdag til onsdag, og som blev afholdt på Glamsbjerghus.

Annonce

Det er særligt ældre og de mindste børn, som byrådets politikere har højt på dagsordenen, når de snart skal forhandle om de næste års budgetter, oplyser borgmester Søren Steen Andersen (V).

- Jeg ser en af overskrifterne, at vi skal have en konsolidering blandt medarbejderne i forhold til de helt berettigede bekymringspunkter, der er ventilleret på det seneste omkring personalet og deres udfordringer med blot at udføre det serviceniveau, der er vedtaget i dag. Vi skal simpelthen have rettet op på det, siger Søren Steen Andersen.

Måske mere luft i ældreplejen

Han henviser til de ansatte i ældreplejen, der de seneste uger er stået frem med historier om utilfredsstillende arbejdsforhold, hvor det er kommet frem, at nogle sosu-medarbejdere bliver overfuset af frustrerede pårørende, kører dobbeltvagter og ikke føler, at de har ordentlig tid til at varetage pleje af borgerne.

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V). Arkivfoto: Martin Kloster

Borgmesteren forestiller sig, at man sætter penge af til fastholdelse og rekruttering af ansatte, som var en særlig udfordring henover sommeren, hvor man som i andre kommuner manglede en del hænder.

- Kan vi gøre det mere attraktivt at være ansat ved måske at lave lidt mere luft i tidsplanerne og få flere elever ind, forestiller Søren Steen Andersen sig.

Så det er ikke sikkert, at I vil foreslå mere rengøring?

- Hvis du gør det, skal du stadigvæk finde flere medarbejdere, og så har du mere, der skal udføres i samme kadence, som i dag. Jeg tror, at det skal vi se bort fra og så koncentrere os om det, vi har i dag og få bygget det godt op, så der er en lille smule mere luft til at løse opgaverne tilfredsstillende, påpeger borgmesteren.

Annonce

- Ikke ret meget

Søren Steen Andersen forklarer, at de ekstra 45 millioner kroner er skabt ved, at økonomien i kommunen har været mere stabil de seneste par år. Det er Mogens Mulle Johansen fra SF enig i.

- Det er et positivt resultat af det arbejde, vi har leveret igennem de sidste tre år. I to år måtte vi spare over 100 millioner kroner til sammen. Nu er der balance i regnskabet, og der er heldigvis lidt ekstra penge at bruge af. 45 millioner kroner over fire år lyder af meget, men det er i virkeligheden ikke ret meget, lyder det fra SF's Mogens Mulle Johansen.


Det er et positivt resultat at det arbejde, vi har leveret igennem de sidste tre år. I to år måtte vi spare over 100 millioner kroner til sammen. Nu er der balance i regnskabet

Mogens Mulle Johansen, SF


Elmer Philipsen (S) (t.v.) står her sammen med borgmesterkandidat Poul-Erik Svendsen (S), hvor flere penge til ældre var skrevet ind i valgprogrammet. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Elmer Philipsen, gruppeformand for Socialdemokratiet, er også rigtig godt tilfreds med, at der er udsigt til flere kroner til ældre og børn.

- I Socialdemokratiet har vi fået fastsat de temaer, som vi gerne vil have; altså ældreplejen, når det gælder fastholdelse og rekruttering af personalet, og hvordan vi i sidste ende skaffer flere hænder, siger Elmer Philipsen, der krydser fingre for, at det kan lade sig gøre at finde endnu flere penge til områderne.

Budget i høring

Forslaget til næste års budget kommer i høring fra 26. august til 6. september.

Man vil kunne finde det på hjemmesiden www.assens.dk/budget.

Byrådet har 1. behandling af budgettet 8. september, mens budgettet 2. behandles 29. september. 

Der er borgermøde om budgettet 31. august kl. 19.00 på 10. Klassecenteret i Glamsbjerg, hvor alle interesserede borgere er velkomne. 

Tilmelding skal ske via www.assens.dk/budget. Der er frist for tilmelding den 26. august.

- Vi er også godt tilfredse med, at det ser ud til, at det forebyggende arbejde på børneområdet bliver et af de to temaer, som vi er blevet enige om at køre med, og så skal vi i gang med selve forhandlingerne, siger gruppeformanden, der nævner handikap- og psykiatriområderne, som politikerne skal være særligt opmærksomme på.

Udover de ekstra 45 millioner kroner er der udsigt til 90 millioner ekstra på børne- og ældreområdet, som er øremærket den såkaldte demografiudvikling, da man blandt andet skal sikre det samme serviceniveau på trods af et stigende antal børn og ældre, der har behov for hjælp.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce