Annonce
Debat

Plejehjemssommer: Den dag meldte tre vikarer sig syge

Synspunkt: Lørdag 31.juli. Tre vikarer sygemelder sig på et plejehjem fra morgenstunden, og der er ingen andre at få. Uacceptabelt at det faste personale og andre vikarer, som er tilbage, skal klarer alle opgaver. Der er mindre personale på i weekenden i forvejen.

Om eftermiddagen til vagtskifte møder der en vikar ind. Det er genkendeligt for de demente beboere, nå ja de kan jo ikke huske noget alligevel, så om det er en fast eller en vikar gør jo ingen forskel. Ja, ironi kan forekomme, bekymrede pårørende er på besøg hos deres kære, jeg selv iblandt.

Så længe der ikke er ordnede forhold for personalet og tid til at være der for borgerne, som bor i deres små lejligheder på plejehjemmene, da vil trivslen falde blandt personale og borgere.

Annonce

Det er blevet til ren opbevaring. Bevares de spiser sammen fire gange dagligt, morgenmad, frokost, som er hjemmesmurt lækre små stykker smørrebrød, fremstillet af plejepersonale eller en aktivitetsmedarbejder, og måske en køkkenassistent ansat i fleksjob. Eftermiddagskaffen indtages også i fællesrummet, og så kommer der så den vakuumpakkede opvarmede mad fra Byens Køkken til aftensmad.


Hvem er mest frustreret, personalet på plejehjemmene, eller de pårørende?


Indholdsrige dage hver evige dag og uger, hvor er hyggestunderne med de ældre borgere?

De har været med til at kæmpe sig igennem livet med 48 timers arbejdsuge, ja de arbejdede også om lørdagen, så blev det til 40 timers arbejdsuge, og nu hedder den så 37 timer.

Dette må siges at være forgæves for, at de kunne få en god alderdom og et sidste liv i gode beskyttede omgivelser, hvor pårørende kan komme på besøg af lyst og for at glædes sin mor, far eller ægtefælle.

Hvem er mest frustreret, personalet på plejehjemmene, eller de pårørende? Personalet, der er tilbage, gør hvad det kan, og det skal ikke mere, der skal og må være plads til at være der for borgerne. De skal have tid til at sætte sig ned og tale med fru Jensen, når behovet opstår, men det er der ikke tid til, for der skal dokumenteres og dokumenteres, hvad der ikke burde være nødvendigt i det omfang, det gøres nu.

Mange, der arbejder på plejehjem, magter ikke at være der i 37 timer. De slides i både sind og krop. Vi må og skal huske på, at de har valgt dette job for gøre en kæmpestor forskel og for at fjerne en byrde, som de pårørende har haft, inden de kom på plejehjem. Vi må værdsætte personalet, som har dette job.

Der skal kigges på de normeringer, der skal mere personale på og gerne med overlap i tiden. Der skal ansættes husassistenter på hvert plejehjem som påtager sig opgaver som rengøring, vask af tøj, opvarmning af mad eller fremstilling af den, borddækning, og mange af de opgaver, som plejepersonalet lige nu er overbebyrdet med. Det er skruen uden ende, og skruen er blevet mindre.

Kan vi være dette bekendt, ja det er jo så blevet ens over det ganske danske land.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 28. og onsdag den 29. september

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce