Annonce
Middelfart

Plejehjemsleder takker lokale oven på stor eftersøgning af 82-årige Poul: - Jeg får helt gåsehud

82-årige Poul Henning Jørgensen blev fundet søndag, efter at han lørdag middag var gået fra Gelsted Plejehjem. Foto: Pressefotos.dk
Søndag førte en stor politieftersøgning til, at Poul Henning Jørgensen blev genfundet efter at have været bortvandret fra Gelsted Plejehjem i mere end et døgn.

Gelsted: Vagtchefen fra Fyns Politi kaldte det utroligt. At den demente 82-årige Poul Henning Jørgensen søndag eftermiddag blev fundet i god behold efter at have været forsvundet i mere end et døgn.

Efter han forlod Gelsted Plejehjem ved 13-tiden lørdag, iværksatte Fyns Politi en stor eftersøgning med hunde, droner og helikoptere. Samtidig gik mange lokale i Gelsted ud for at hjælpe med at finde den 82-årige.

Og netop den store indsats fra de lokale vil leder af Gelsted Plejehjem Lita Würtz gerne sige stor tak for.

Annonce

- Vi skulle ikke mere end ud på gaden, så kunne vi se, at der var mennesker (der ledte, red.) alle vegne, siger hun.

- Det er fantastisk at opleve, at nogle er indstillet på at hjælpe med at lede, siger hun og fortæller, at der nærmest var tale om en spontan koordineret indsats, hvor folk fortalte, hvor de havde kigget og gjorde opmærksom på, hvilke steder man skulle holde ekstra øje.

- Folk var ude og gå ekstra ture med deres hunde. Var på cykler, var på scooter, var i egne biler. Det fællesskab og det sammenhold... Det var simpelthen bare… Altså, jeg får helt gåsehud bare ved at tænke på det, siger en tydeligt overvældet Lita Würtz.

Lita Würtz og kollegaerne oplevede under eftersøgningen en stor afmagt. Også på vegne af Poul Henning Jørgensens familie. Men der betød det meget at mærke opbakningen fra lokalområdet.

- Det gør ikke, at afmagten bliver mindre, men at man kan være i det, fordi man er det i fællesskab, siger plejehjemslederen.

Afkoblede døralarm

Da Poul Henning Jørgensen blev fundet søndag eftermiddag, var han i så god behold, at han kunne vende direkte tilbage til plejehjemmet. Da beskeden kom om, at han var fundet i en nærliggende majsmark, var det en stor lettelse, fortæller Lita Würtz.

Da den 82-årige lørdag forlod plejehjemmet, havde personalet et kvarter forinden talt med ham og inviteret ham med til frokost, fortæller plejehjemslederen. Da personalet kortvarigt skulle tage sig af andre beboere, nåede Poul Henning Jørgensen at forlade stedet ved at frakoble den alarm, der skal varsle personalet om, at en beboer er gået ud ad døren og væk fra plejehjemmet.

Der er ikke lås på dørene, da beboerne har lovmæssig ret til at gå en tur.

- Normalt bruger vi nogle pædagogiske metoder til at invitere beboerne med tilbage, når de er gået ud på egen hånd, fortæller Lita Würtz.

Men det var denne gang ikke muligt, fordi Poul Henning Jørgensen netop havde afkoblet døralarmen, og personalet dermed ikke vidste, at han var gået.

Det sker ifølge Lita Würtz heldigvis sjældent, at beboerne tager på vandretur, uden at personalet er obs på dem. Hun vil skyde på, at det er sket fem gange i de to år, hun har været leder i Gelsted.

- Det, at vores døralarmer reagerer, når de går, gør, at vi har skærpet opmærksomhed på dem. Og vi er selvfølgelig også opmærksomme på, hvis en borger er urolig. Og så kommer vi hurtigt efter dem. Men det skal ikke være sådan, at vi begrænser dem, for de har deres frie ret til at gå en tur, siger Lita Würtz.

Får denne episode jer til at gøre noget anderledes?

- Hvis vi oplever, at en borger kunne være en potentiel kandidat til at have lyst til at gå nogle længere ture end som så, så vil vi sætte gps på noget tidligere, siger Lita Würtz.


Folk var ude og gå ekstra ture med deres hunde. Var på cykler, var på scooter, var i egne biler. Det fællesskab og det sammenhold... Det var simpelthen bare… altså jeg får helt gåsehud bare ved at tænke på det.

Lita Würtz, plejehjemsleder


Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Annonce