Annonce
Nyborg

Plejehjem får sur smiley: - Det er mit ansvar

Vindinge Landsbycenter. Arkivfoto: Kasper Riggelsen
Plejehjemmet Vindinge Landsbycenter har fået en sur smiley for deres egenkontrol. Det udløser en bøde på 5000 kroner.
Annonce

Vindinge: En rigtig sur smiley og 5000 kroner i bøde, kostede det da fødevarestyrelsen gennemførte en rutinemæssig kontrol i køkkenet, på plejehjemmet Vindinge Landsbycenter. Det gjorde de den 12. oktober, som en del af en kontrolkampagne.


Det er rigtigt ærgerligt. Kontrollerne er udført, men vi kan efterfølgende se, at medarbejderne ikke har været oplært godt nok i at gemme målingerne i vores system.

Centerleder, Kirsten Skibsted Olesen


Det var ikke hverken hygiejne eller rengøring, der kom anmærkninger til, men til gengæld var plejehjemmets dokumentation yderst mangelfuld. I perioden fra den 11. august til den 5. oktober kunne der ikke fremvises dokumentation for kontrol af temperaturer, der hvor de opbevarer fødevarer. Desuden var der ingen dokumentation for opvarmning af fødevarer siden den 14. juli i år.

- Det er rigtigt ærgerligt. Kontrollerne er udført, men vi kan efterfølgende se, at medarbejderne ikke har været oplært godt nok i at gemme målingerne i vores system. Det er mit ansvar at de får den nødvendige oplæring, fortæller centerleder Kirsten Skibsted Olesen.

Plejehjemmet fik en anmærkning for samme problematik i maj 2019, men viste ved en kontrol i juni samme år, at de havde fået styr på det igen.

- Vi havde aldrig haft problemet, før vi fusionerede med Tårnparken, hvor personalet ikke har været vant til at registrere selv. Nu ser vi på, om de mangler yderligere oplæring, eller om systemet kan gøres mere brugervenligt, fortæller Kirsten Skibsted Olesen.

Annonce

Større fokus på registrering

- Jeg vil selv begynde at tjekke ugentligt, at kontrollerne er blevet gemt rigtigt. Før tjekkede jeg det fire gange årligt, fortæller Kirsten Skibsted Olesen, som også pointerer at hygiejnen på hjemmet hele tiden har været i orden, og at ingen af plejehjemmets beboere derfor har været syge af maden.

Fødevarestyrelsen kommer tilbage til plejecentret indenfor en kort tidsperiode og tjekker, at der igen er kommet styr på dokumentationen. Hvis de har det, får det ingen yderligere konsekvenser for plejehjemmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce