Annonce
Odense

Plejecentre: Kun én nærmeste pårørende på indendørs besøg

Kun én på forhånd udpeget nærmeste pårørende må i den kommende tid besøge beboere på Odenses plejecentre, hvis besøget er inden døre. Udendørs er der ingen restriktioner. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Indtil videre må beboere på byens plejecentre - og deres pårørende - leve med skærpede besøgs-restriktioner
Annonce

Odense: Gældende fra i dag er nye restriktioner trådt i kraft, hvad angår besøg på byens plejecentre.

De nye restriktioner betyder at:

1) Beboere må i perioden få indendørsbesøg af én nærmeste pårørende, som de har udpeget - samt ved kritiske situationer.

2) Øvrige besøg kan ske udendørs.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed som har pålagt Odense Kommune at indføre disse midlertidige besøgsrestriktioner gældende fra den 7. oktober 2020. Det er ifølge styrelsen sket for at holde smitten i Odense nede og for at passe på sårbare borgere.Det er rigtig ærgerligt, at vi nu skal igennem det her igen.

Søren Windell


De nye besøgsrestriktioner begrænser mulighederne for besøg på Odenses plejecentre og midlertidige pladser. Styrelsen begrunder påbuddet med, at der i Odense Kommune pr. 6. oktober 2020 var 42 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Hertil kommer, at en større andel af de smittede borgere er ældre og sårbare borgere.

Annonce

Ikke så skrapt

Ældre- og Handicaprådmand, Søren Windell (K), er ked af de nye restriktioner, men har også forståelse for dem:

- Det er rigtig ærgerligt, at vi nu skal igennem det her igen. Men det er vigtigt, at vi passer på de ældre og sårbare og fortsat lykkes med at holde smitten ude af vores plejehjem.

- Restriktionerne er ikke så skrappe som sidst, så det er stadig muligt at få besøg af sin nærmeste pårørende. Det betyder meget. De nye restriktioner giver også mulighed for stadig at levere serviceydelser, herunder varelevering og sundhedsbehandling til den enkelte mm. Besøgsrestriktionerne regulerer heller ikke beboernes mulighed for at tage på besøg el.lign. uden for plejecentret, tilføjer Søren Windell.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed vil påbuddet løbende blive vurderet og senest blive revurderet den 7. november 2020. Påbuddet vil senest blive ophævet den 1. marts 2021, hvor bekendtgørelsen ophæves.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce