Annonce
Nyborg

Planen er klar: 15 meter høje butikker på giftig grund

Lokalplanforslag for butikker på Storebæltsvej i Nyborg er klar. Sådan kan byggeriet komme til at se ud. Illustration fra Nyborg Kommunes forslag til lokalplan 302
For første gang får offentligheden nu indblik i planerne for et af de senere års mest omdiskuterede byggerier i Nyborg.

Nyborg: Butikker i op til 15 meters højde. Og mulighed for også at drive restaurant og hotel på stedet.

Sådan ser planerne for et af de mest omdiskuterede byggerier i Nyborg i nyere tid ud.

Butikkerne skal bygges på den massivt forurenede Lynfrost-grund på Storebæltsvej i byens østlige udkant.

Og med offenliggørelsen af et lokalplanforslag i dag får offentligheden nu for første gang et nærmere indblik i den private ejer, Philipsen Gruppens, planer for fremtiden på den gamle tjæregrund.

Planerne omfatter et byggeri i op til 15 meters højde med et samlet etageareal på 15.000 kvadratemeter til detailhandel.

Annonce

Frygt for den gamle bymidte

Ifølge lokalplanforslaget kan der primært etableres dagligvare- og udvalgsbutikker, der hvad størrelsen angår "adskiller sig væsentligt" fra butikkerne i Nyborgs gamle bykerne.

Ud over forureningen på den gamle giftgrund har netop frygten for, at det nye butiksområde vil trække kunderne væk fra butikkerne i bykernen, spillet en væsentlig rolle for modstanden mod at etablere et butikscenterlignende område lidt uden for centrum.

Konsulentfirmaet Cowi har vurderet, at det nye butiksområde på Storebæltsvej vil øge omsætningen på detailhandlen i Nyborg med op mod 112 millioner kroner om året.

Cowi anslår også, at omkring 30 procent af omsætningen i det nye butiksområde vil gå fra butikkerne i Nyborgs gamle bykerne.

Læs mere om byggeplanerne på Lynfrost-grunden i Fyens Stiftstidende og fyens.dk i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce