Annonce
Fyn

Plan om ny rasteplads langs E20: To nye fastfood-restauranter og tank kan være på vej

En ny rasteplads kan løfte området ved motorvejen nær Taulov, lyder argumentet. Akkurat som det skete i Erritsø, efter man tillod det 30 meter høje reklameskilt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Bilister på motorvej E20 kan muligvis se frem til endnu et sted at holde pitstop. - Bilerne skal have et sted at stoppe, og det kan lige så godt være i Taulov, lød det ved et byrådsmøde i Fredericia

Taulov: To fastfood-steder og en benzintank kan blive til virkelighed på en ny rasteplads langs E20 ved Dronningens Kvarter i Taulov.

Planerne om en rasteplads, tæt ved afkørsel 61 på motorvejen, står beskrevet i en lokalplan, som byrådet i Fredericia Kommune mandag aften sendte i høring. Det skete med ros fra flere partier i byrådet, skriver Fredericia Dagblad.

Byrådsmedlem Steen Wrist Ørts (S) pegede på, at det vil give området et løft.

- Det giver en mulighed for, at nogle af de bilister, der i dag stopper ved Kildebjerg (på Fyn, red.) eller ved Skærup nu også får muligheden for at gøre det ved Taulov. Trafikmængden går kun én vej, og de mange bilister skal have et sted at stoppe, sagde Steen Wrist Ørts.

Socialdemokraten er ikke bekymret for, at det vil tage handel fra den nærliggende OK Tank. For erfaringen fra Erritsø, hvor i 2016 blev givet tilladelse til høje reklameskilte ved afkørsel 59, er, at det giver hele området et løft, lød argumentet.

Kenny Bruun Olsen støttede på Venstres vegne planen om, at "hr. Jensens" kan køre ind og få en "pølse med ristede løg" ved Taulov. Ligesom løsgænger Karsten Byrgesen hilste planerne velkommen.

- Det er en rigtig god måde at udnytte området på, men desværre er der ikke afsat pendlerparkeringspladser, som der ellers er stort behov for, sagde Karsten Byrgesen.

Lokalplanen handler om et areal, der afgrænses mod nord af motorvej E20, mod vest af Skærbækvej og mod syd og øst af Dronningens Kvarter og Arla Foods. Hvis den vedtages, kan kommunen sælge grunden, og rastepladsen kan oprettes.

Annonce
Lokalplanen handler om dette område. Illustration: Fredericia Kommune

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce