Annonce
forside

Plan om badehotel med 89 lejligheder i Lundeborg

Lundeborg Badehotel ligger på et 25.000 kvadratmeter stort område nord for Lundeborg og rummer 89 hotellejligheder og et stort et eventhus (yderst til højre på tegningen). Illustration: Creo Arkitekter

Parret bag Lundeborg Strand-Camping vil sælge, og i horisonten ved Storebælt skimtes Lundeborg Badehotel med 89 hotellejligheder og et eventhus. Planerne præsenteres for politikerne på mandag.

Lundeborg: Et badehotel med 89 lejligheder og et stort konference- og eventhus med brasseri, strandbar og direkte adgang til stranden med egen badebro.

Det kan blive virkeligheden i Lundeborg på et 25.000 kvadratmeter stort område nord for byen, der i dag huser Lundeborg Strand-Camping. Parret bag campingpladsen, Hanne og Henning Weber, ønsker efter 36 år som ejere af campingpladsen at sælge, og de har fået idemanden Tom Bonde til at udvikle planerne bag Lundeborg Badehotel.

Bag projektet står også de to Odense-firmaer, Creo Arkitekter og det rådgivende ingeniørfirma Henneby Nielsen.

- Når man laver sådan noget, som vi laver, så kræver det en kadence, hvor man enten er her eller ikke er her, og da vi begge er sidst i 60'erne, er vi klar til at prøve at kigge på andre muligheder, siger Henning Weber.

Annonce

Plads til 276 overnattende

Lundeborg Badehotel skal have åbent 365 dage om året og retter sig mod både ferie, afslapning, konferencer og events.

Hotellet indrettes med 89 hotellejligheder i tre forskellige størrelser: 35 lejligheder på 69 kvadratmeter, 29 lejligheder på 56 kvadratmeter og 25 lejligheder på 35 kvadratmeter. Det giver mulighed for, at 276 gæster kan overnatte på hotellet samtidig.

Til sammenligning er der knap 200 pladser på Lundeborg Strand-Camping.

Eventhuset, der har en samlet størrelse på 493 kvadratmeter, indeholder blandt andet reception, brasseri, strandbar og konferencefaciliteter.

De 89 hotellejligheder i Lundeborg Badehotel er samlet i fire små oaser. Illustration: Creo Arkitekter

Naturen som event

Det er ikke et nyt Lalandia, der tegner sig i horisonten på campingpladsen med udsigt til Storebælt.

Lundeborg Badehotel indeholder hverken et stort indendørs badeland, skøjtebane, bowlingbaner eller et legeland. I stedet er det naturoplevelserne i området, der skal trække både investorer og gæster til.

- Det at slappe af, holde fri sammen og have fred med tyk streg under fred bliver det næste helt store. Det er naturen, der bliver eventen, og det her projekt vil også give Lundeborg den helårsturisme, som området ikke har i dag, siger Tom Bonde, der selv er bosat i Lundeborg og har arbejdet med planerne i et års tid.

Han fortæller, at den nye nationale cykelrute, Østersøruten, går direkte igennem området, og at træklatring og havkajaksejlads bliver andre tilbud for gæsterne.

- Men det bliver også at samle muslinger og sten på stranden og kigge på stjerner og opleve, hvor højt der er til himlen, siger Tom Bonde.

Planerne skal på mandag forelægges for politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget i Svendborg, og hvis de giver grønt lys til at fortsætte arbejdet, går jagten på investorer ind. Tom Bonde fortæller, at det er planen, at 30-40 procent af finansieringen skal findes hos almindelige borgere, der skal købe sig ind som aktionærer og med deres investering vil få rådighed over en hotellejlighed i seks uger om året.

- Det er en model, som vil betyde, at vi ikke starter med at stå på nul, men vil have en pæn belægning i hotellejlighederne fra starten, siger Tom Bonde, der tilføjer, at han har haft en indledende snak med investorer, der skal finansiere den resterende del af projektet.

Lundeborg Badehotel præsenteres som et af Danmarks bedst beliggende hoteller med direkte adgang til strand, skov og natur. Illustration: Creo Arkitekter

Liv efter 1. oktober

Det er indtil videre en yderst begrænset kreds af personer, der har kendskab til projektet.

En af dem, der er blevet præsenteret for planerne, er Bo Torstensen, der er direktør for Lundeborg Havn, og han bakker op om ideen. Han mener, at et badehotel vil være godt for havnen og for udviklingen i Lundeborg.

- Vi gør meget for at forsøge at trække i enderne af sæsonen, og sådan et projekt som det her kan være med til at skabe liv i Lundeborg efter 1. oktober. Et initiativ, som kan trække gæster til i ydersæsonen og om vinteren, hilser vi velkomment, siger direktøren for Lundeborg Havn.

Også formanden for Teknik- og Erhvervsudvalget, Flemming Madsen (S), er positivt. Han understreger dog, at han kun har et begrænset kendskab til projektet

- Det er altid spændende, når der er nogen, der tænker nyt, og det ligner et projekt, der vil kunne generere noget liv og noget omsætning, og det kan man ikke være ked af, siger Flemming Madsen.

Henning Weber understreger, at Lundeborg Strand-Camping ikke står foran en lukning, og at campingpladsen åbner som planlagt den 13. april næste år for den kommende sæson.

- Medmindre der sker et eller andet helt uventet, kører vi mindst en sæson mere, siger Henning Weber.

Naturen bliver eventen på Lundeborg Badehotel, der har 89 hotellejligheder i tre forskellige størrelser: 69, 56 og 35 kvadratmeter. Illustration: Creo Arkitekter
Hanne og Henning Weber har ejet Lundeborg Strand-Camping siden 1982, men nu er de begyndt at se sig om efter købere til det store område.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];