Annonce
Odense

Plan for letbane-byggeri holdes skjult

Er det sådan, Odense Kommer til at se ud, når byggeriet af letbanen går i gang? Det kaster hemmelige dokumenter fra Cowi udarbejdet for Odense Letbane angiveligt lys over, men Odense Kommune nægter at give aktindsigt i dokumenterne. Billedet her er fra Birmingham og blev taget i foråret, da Fyens Stiftstidende besøgte byen for at skrive om det igangværende letbanebyggeri.

Odense Kommune tilbageholder vigtige oplysninger for offentligheden om tidsplanen for etablering af letbanen.

Odense Kommune ligger inde med oplysninger om tidsplan og konsekvenser ved det forestående byggeri af Odense Letbane, der er for følsomme til at blive offentliggjort.

Fyens Stiftstidende har derfor fået afslag på aktindsigt i en plan, som rådgivningsvirksomheden Cowi har udarbejdet for Odense Letbane, som skulle indeholde de nye detaljer, der ikke tidligere har været fremme.

Begrundelsen i afslaget mere end antyder, at dokumenterne indeholder sprængfarlige oplysninger, der kan få stor betydning.

Odense Kommune skriver, at en offentliggørelse på nuværende tidspunkt vil "modvirke en hensigtsmæssig gennemførelse" af letbane-projektet, og at hemmeligholdelse er "nødvendig under hensyn til den politiske proces".

Men ifølge forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Oluf Jørgensen bryder Odense Kommune offentlighedsloven ved at afslå aktindsigt.

- Avisen har ret til at få indsigt i den foreløbige arbejdsplan, siger han.

Fyens Stiftstidende har klaget til Statsforvaltningen over Odense Kommunes afslag på aktindsigt. Erfaringsmæssigt kan der gå måneder, inden en afgørelse foreligger.

Byrådet i Odense vedtog for blot en måned siden, at der skal være "åben og ærlig information" omkring let-banen.

Men end ikke byrådet har fået at vide, hvad der står i de hemmeligholdte letbane-dokumenter. Det siger en række byrådspolitikere fra flere partier til Fyens Stiftstidende, hvoraf ingen dog vil kræve dokumenterne lagt frem.

Avisen har fået kendskab til planerne fra kilder, som derimod mener, at oplysninger burde fremlægges åbent, da der bl.a. skal være tale om vigtige detaljer om vejlukningers omfang og varighed i forbindelse med letbanebyggeriet.

Forhold som kan have stor betydning for beboere og erhvervsdrivende langs letbane-ruten.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Tåbelig skuespiller-idé: Kristoffer Helmuth har i en stresset periode op til premiere skrevet dagbog, som Shakespeare ville have gjort

Annonce