Annonce
Faaborg-Midtfyn

Plan for højt byggeri ved Havnegade-rundkørslen

Sådan ser de første skitser ud til en plan for 28 lejligheder ved rundkørslen. Illustration: Miljø-bo.
Forvaltningen er ikke begejstret for byggeri i op til 16 meters højde. Politikerne kigger på boligforslag på torsdag.

Faaborg: Miljø-Bo A/S i Tommerup er på vej med en plan for et boligkompleks ved Havnegade-rundkørslen i Faaborg. Hvis planen realiseres, kan det blive et af de højeste huse i Faaborg, nemlig fire etager plus høj kælder, cirka 12 m i højden mod rundkørslen og 16 m mod vandet.

Ifølge Niels Pedersen, direktør for Miljø-Bo A/S, er der på dette stadie af planerne kun tale om at starte en dialog med Faaborg-Midtfyn Kommune, og herigennem få en fornemmelse af, hvad der kan lade sig gøre.

Umiddelbart ser det ud til, at der skal justeres væsentligt på hans planer, hvis de skal blive til noget. Før politikerne overhovedet kommer ind i sagen, ser det i al fald ud til, at forvaltningen mangler en del i at blive overbevist, om at visionen er til gavn for Faaborg.

Annonce
I havnegade 19 bor i dag blandt andet Det Rigtige Faaborg, E&Y samt Nybolig. Illustration: Miljø-Bo.

Skeptisk forvaltning

I en indstilling fra forvaltningen til politikerne i Teknik- og Miljøudvalget, der har sagen til behandling på torsdag, hedder det:

"Det er højere end andet byggeri i Faaborg, og en større højde end der hidtil er vurderet, at byggeri på havnen kan tillades i... ...Et byggeri i 5 etager mod vandet med altaner vil sandsynligvis medføre væsentlige indbliks- og skyggegener for de nærmest liggende enfamiliehuse på Kildetoften. Byggeriet fremstår både for højt og for massivt i forhold til byens øvrige boligbebyggelse."

Lejere skal blive boende

A/S i Tommerup, som altså tegnes af direktør Niels Pedersen, købte Havnegade 19A for et års tid siden. Bygningerne, der ligger der nu, huser blandt andet mediehuset Det Rigtige Faaborg, revisionsfirmaet E&Y, ejendomsmæglerkæden Nybolig og Fyns Sejlservice.

Alle eksisterende lejemål er tænkt ind i projektet:

- Vi er meget tilfredse med vores lejere, så selvfølgelig skal de blive forsikrer Niels Pedersen.

Han har skitseret et projekt med 28 lejligheder, de fleste på 57-58 kvadratmeter, nogle op til 74, men størrelserne ligger ikke nødvendigvis fast.

- Der ligger i det hele taget ikke ret meget fast endnu, men det er klart, at vi skal op på et vist antal udlejningskvadratmeter for at økonomien kan hænge sammen for os. Nu forsøger vi i første omgang at starte en dialog med kommunen, så må vi se, hvor for den bringer os hen, siger direktøren.

Miljø-Bo A/S har tidligere stået for udlejningsbyggerier på Margrethevang og selskabet har også erhvervet hjørnegrunden Bjernevej 1 i Faaborg samt ejendommen Dyreborgvej 55 i Dyreborg.

Højden forskrækker forvaltningen, der umiddelbart ikke kan se planen blive til virkelighed, men ifølge direktør Niels Pedersen er der endnu blot tale om at starte en dialog med Faaborg-Midtfyn Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce