Annonce
Erhverv

Plads til at være sig selv: - Det er befriende at være her

Christian Eliasen Vedsø har Aspergers syndrom, men det forhindrer ham ikke i at passe sit job hos Infowise ApS. - Fra første dag har jeg været glad for at være her. Jeg får spændende og udfordrende opgaver, fortæller han. Foto: Infowise
Christian Eliasen Vedsø har Aspergers syndrom og startede med at være i praktik hos Infowise ApS fra it-uddannelsen AspIt. Nu er han fastansat og har opgaver på lige fod med alle andre, og Christian Eliasen Vedsø sætter pris på være en del af en virksomhed, hvor han kan være sig selv.

ODENSE: Christian Eliasen Vedsø har en diagnose, men det er noget af det eneste, der adskiller ham fra sine kolleger.

For Christian Eliasen Vedsø har Aspergers syndrom og blev til at begynde med ansat som praktikant fra it-uddannelsen Asp IT, men det gør ingenting, når det kommer til arbejdet hos Infowise Aps.

- Vi har mange særlige specielle folk ansat. Man kan vel sige nørder, og vi er vant til at håndtere mange forskelligheder, fortæller Stig Wulff Christensen, der er chef for udviklingsafdelingen.

For Christian Vedsø Eliasen betyder det, at han følger sig godt tilpas.

- Man hører tit om det negative (når autister skal ud på en arbejdsplads, red.), og om at det kan være svært med det sociale, men jeg mærker det ikke, når jeg er her. Det er befriende at være her og kunne være mig selv, siger Christian Eliasen Vedsø.

- Jeg er blevet godt modtaget og har kunnet lide at være her fra første dag. Vi taler meget om tingene, og det er helt nede på jorden.

Der er dog enkelte forbehold, som virksomheden er nødt til at i forhold til Christian, opgaverne og arbejdstiden.

AspIt

AspIt er en uddannelse for unge med autismespektrumforstyrrelse (ASF) med spidskompetencer inden for it-området.

AspIt er sammensat af ordene aspie og it. Aspie er en betegnelse for personer med ASF.

Formålet er dels at give unge med ASF mulighed for at opnå en målrettet erhvervskarriere, og dels at sikre danske virksomheder en særlig medarbejderressource, som bidrager med attraktive personlige egenskaber i kombination med solide faglige kompetencer.

Kilde: aspit.dk

Ingen andenrangsopgaver

Meget af det handler om planlægning, forklarer Sig Wulff Christensen.

- Den største forskel er, at vi kan ikke lægge en masse hasteopgaver på Christians bord eller opgaver, der har en "hård bagkant", og som bare skal være færdig på et bestemt tidspunkt, og så har Christian lidt kortere arbejdsuger. Men det handler bare om struktur og planlægning, siger afdelingschefen og pointerer, at Christian får opgaver på lige fod med alle andre.

- Da Christian kom til os, skulle vi vurdere, hvilket niveau han var på, men sådan er det, hver eneste gang vi modtager en praktikant. Efter vi fik det på plads, har Christian fået opgaver lige som alle andre, siger Stig Wulff Christensen og understreger:

- Der er ingen her, som får andenrangsopgaver, eller som bliver sat i hjørnet for at lave ting, der ikke skal bruges til noget.

Annonce

Behandler folk ordentligt

Infowise har underskrevet Mangfoldighedscharter Odense og modtaget mærkning som Socialt Ansvarlighed i Assens Kommune, men social ansvarlighed er ikke en del af virksomhedens strategi. Det fortæller direktør Kenneth Rossau.

- Det er overhovedet ikke vigtigt, og det er bestemt ikke en del af virksomhedens strategi at få overrakt priser. For os handler det om at behandle folk ordentligt. Det vigtige er, om de passer ind og ikke, hvor de kommer fra, siger Kenneth Rossau om ansættelsen af Christian Eliasen Vedsø fra AspIt.

- CSR er ikke en del af vores branding, men vi siger da tak, når vi bliver anerkendt, og måske kan vi bruge det, hvis vi skal ud og lave en aktiv søgning efter folk, hvis vi løber tør i vores nuværende kanaler.

- Men jeg vil sige, at priser og mærkninger i forhold til CSR er ikke en del af en bevidst strategi hos os. Når vi bliver anerkendt, er det et resultat af en adfærd, der handler om at behandle folk ordentligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce