Annonce
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Den største af de to bygninger bliver på 11.500 kvadratmeter og ses her i perspektivet fra Niels Bohrs Alle. EY og Focus Advokater rykker ind på de øverste etager, når den står færdig om cirka to år. Illustration: Casa Arkitekter
Pensionsselskab opfører to erhvervsejendomme på i alt 17.000 kvadratmeter. Focus Advokater og EY flytter fra domicilbygningen på Odense Havn til det nye byggeri, der står færdigt i 2021.

Odense: De store, institutionelle investorer har for alvor fået kig på Odense. Snart sættes spaden i jorden til endnu et stort byggeri i Odense, hvor pensionsselskabet PFA vil opføre et nyt, stort kontorbyggeri til en samlet værdi af knap 400 millioner kroner. Det skal ligge tæt ved Syddansk Universitet i Cortex Park og ud til Niels Bohrs Alle, tæt på letbanen.

Der bliver plads til i alt 600-700 ansatte i den største af de to kontorbygninger, der indrettes som flerbrugerkontorer, som PFA selv kalder "fremtidens kontorer". De to første lejere har allerede skrevet under på at flytte ind i den store bygning på 11.500 kvadratmeter, nemlig Focus Advokater og revisionsgiganten EY (Ernst & Young).

I den anden vil der være plads til 200-300 ansatte. Den indrettes også efter princippet om flerbrugerkontorer, men i en lidt mere skrabet udgave, og den vil især være egnet til mindre virksomheder.

Annonce

PFA's nye byggeri

De to ejendomme skal ligge i Cortex Park ud til Niels Bohrs Allé tæt på SDU og tæt på letbanen.

De bliver på henholdsvis 11.500 og 5500 kvadratmeter. Den største bygges først, den anden påbegyndes tre-seks måneder forskudt.

Der bliver i alt plads til 800-900 ansatte med 600-700 i den største af bygningerne.

De indrettes med såkaldte flerbrugerkontorer, hvor flere virksomheder deler de samme kontorer og faciliteter. Det er en international tendens, der har fundet vej til Danmark.

Samlet set er det et projekt til 381 millioner kroner. Det lokale entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen er totalentreprenør på byggeriet.

PFA og H. Skjøde Knudsen arbejder også sammen om byggeriet af Gartnerbyen på den tidligere Gasa-grund i Bolbro, et projekt til omkring en milliard kroner.

Bor også sammen i dag

Både EY og Focus Advokater har i dag kontorer i den samme bygning på Odense Havn, den såkaldte domicilbygning, hvor de som nogle af de første på havnen flyttede ind i 2005. Nu forlader de bygningen sammen og flytter ind under samme tag i den nye bygning på Niels Bohrs Alle, når den står færdig om godt to år.

PFA ejer også domicilbygningen på havnen, hvor der trods EY's og Focus Advokaters flytning stadig vil være en del lejere, blandt andre Spillemyndigheden, Rambøll og Miljøstyrelsen.

Focus Advokaters cirka 90 ansatte rykker ind på fjerde og femte sal, mens EY's godt 100 ansatte nøjes med størstedelen af tredjesalen. Der indrettes - ligesom i domicilbygningen på havnen - fælles faciliteter med kantine, mødefaciliteter og konferencelokale med plads til 80, der kan bookes af alle, og ikke mindst parkeringspladser.

P-forhold markant bedre

Netop parkeringsforholdene i Englandsgade på Odense Havn har været et stigende irritationsmoment, ikke kun for EY og Focus Advokater, men for mange andre firmaer, der har adresse på havnen.

- Vi får en markant forbedring af parkeringsforholdene, og det har været en af vore betingelser for at være med her, forklarer Jesper Hauschildt, partner og direktør i Focus Advokater.

- Vi har gennem PFA, der har købt jorden af statens ejendomsselskab Freja, gjort gældende, at vi skulle have rådighed over et større antal p-pladser, og Freja har fraveget noget af deres normale praksis på det område. Det er vi naturligvis tilfredse med, tilføjer han.

Focus Advokater og EY var nogle af de første lejere, er rykkede ind i domicilbygningen på Odense Havn i 2005. Nu forlader de den og flytter begge under samme tag i Cortex Park, når den nye bygning står færdig om godt to år. Foto: Kim Rune

Fordel med motorvejen tæt på

Også repræsentanten for den anden lejer, Brian Skovhus Jakobsen, partner i revisionsgiganten EY, er svært tilfreds med de nye og bedre parkeringsforhold for både egne ansatte og gæster.

- Det er nu ikke alene på grund af parkeringsforholdene, vi har sagt ja. Men det har været et vigtigt punkt sammen med to andre: Dels får vi nu mere nutidige lokaler, dels bliver det nemmere at komme til og fra kontoret, fordi vi ligger tæt på motorvejen og ikke skal ind igennem byen, siger han og tilføjer:

- Vores måde at arbejde på har ændret sig, og vi kan få en mere fleksibel indretning af kontorerne i det nyt byggeri. For eksempel har vi ikke som for år tilbage brug for faste pladser og en stationær computer, vi skal bare have et sted at sidde med den bærbare, og vi er i øvrigt meget ude af huset på kundebesøg.

- Omkring geografien er det en kæmpe fordel at ligge tæt ved motorvejen. Vi har kontorer i Nyborg, Faaborg og Svendborg, og placeringen i Cortex Park giver langt bedre mulighed for at komme til og fra. Det vil for eksempel tage 23 minutter at køre til Svendborg fra den nye adresse (hvor Focus Advokater i øvrigt også har kontor, red.). I dag tager det jo nemt en halv time bare at komme ud fra Odense, når man kører ud fra havnen, uddyber Brian Skovhus Jakobsen.

Både Focus Advokater og EY får en bedre økonomi som lejere i det nye byggeri, som de har været med til at udvikle sammen med PFA og det lokale entreprenørfirma H. Skjøde Knudsen, der skal stå for opførelsen.

Kontorbyggeriet ventes klar til indflytning den 1. december 2021, og der mangler kun en byggetilladelse, inden byggeriet kan gå i gang, siger Jesper Hauschildt.

Hele byggeriet opføres efter den fornemste DGNB-standard om bæredygtighed i nybyggerier.

Jesper Hauschildt, direktør og partner i Focus Advokater, glæder sig over udsigten til nye lokaler i Cortex Park. Foto:
Sådan kommer nybyggeriet til at se ud fra Cortex Park-siden ud mod Niels Bohrs Alle. Illustration: Casa Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce