Annonce
Odense

Pladesamler åbner ny stor butik: - Hvis du kan klare dig i Odense, kan du klare dig alle steder

Jens Nicolaisen har i to år haft det, han har kaldt Danmarks mindste pladeforretning i en baggård på Vesterbro i centrum af Odense. Nu skifter han de syv kvadratmeter her ud med 140 i forstaden Villestofte. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Glad Samler Records har holdt til i, hvad ejer Jens Nicolaisen selv har døbt Danmarks mindste pladebutik. Nu udvider han til 140 kvadratmeter for at få plads til al sin musik - og flytter væk fra centrum.

Danmarks mindste pladebutik bliver nu til en af de største.

Det sker, når Jens Nicolaisen, indehaver af Glad Samler Records, flytter fra baggården på Vesterbro til forstaden Villestofte og bytter syv kvadratmeter ud med 140.

- Min udfordring har altid været, at jeg hverken har haft tid eller plads nok. Især det med pladsen er gradvis blevet en større og større udfordring for mig, fordi jeg har fået mere og mere musik. Jeg har haft musikken på forskellige adresser, på lofter og alle mulige andre steder. Det har været frustrerende, at jeg aldrig har kunnet vise, hvor stort et udvalg jeg har. Så nu har jeg endelig - efter så mange år - fået pladsen til det, siger han.

Den nye butik har tilmed et græsk-romersk touch fra den tidligere ejer, der i en periode drev LisaS Pizza & Grill fra adressen på Villestofte Skovvej i den nordvestlige del af Odense.

Annonce
Som man kan se i baggrunden, har Jens Nicolaisens nye pladebutik et græsk-romersk touch. PR-foto

Knivskarp konkurrence

Vinyl - eller lp-plader, som de hed i gamle dage - har de seneste år oplevet en opblomstring, som ingen troede muligt, da cd'en for alvor overtog musikmarkedet i 1990'erne.

Jens Nicolaisens butik køber og sælger både lp'er og singler på vinyl og vil også præsentere en pæn cd-samling. Han har brugt de to år med Glad Samler Records på Vesterbro til at finde ud af, om det at have butik passede til hans temperament.

- Jeg er egentlig mest til at komme ud og lave nogle events, men jeg fandt ud af, at det måtte være enten eller. Den lille butik kunne ikke gå i længden, og pladsen var for begrænset til, at jeg kunne udvikle butikken. Jeg var der for få timer, og det var for svært for folk at finde ud af, hvornår jeg var der, og hvornår der var lukket, siger han.

- Hvordan er konkurrencen i Odense på vinylmarkedet i forhold til resten af landet?

- Konkurrencen er knaldhård og knivskarp. Man kunne godt lave en omskrivning af det gamle Frank Sinatra-hit: Hvis du kan klare dig i Odense, kan du klare dig hvor som helst. De to andre butikker, Moby Disc og Recordpusher, er utrolig dygtige, og vi er aktive på nettet.

- Jeg ved, når jeg kommer rundt i landet, at mange kigger mod Odense for at se, hvad der sker her. Så hvis jeg kun skulle tage hensyn til min forretning, boede jeg ikke på Fyn. Det er for eksempel først for nylig, man har fået noget i Aalborg. Men man kan sige, at Odenses vinylpublikum har det godt.

Den nye pladebutik åbner fredag den 10. august og vil udover cirka 20.000 musik-titler også have et hyggehjørne, en kaffebar og et lille område, hvor der kan afvikles små koncerter og foredrag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce