Annonce
Sport

Plader ved Zlatan Ibrahimovic-statue er fyldt med fejl

Johan Nilsson/Ritzau Scanpix
Granitpladerne ved Zlatan Ibrahimovic' statue i Malmø rummer flere fejl, skriver Fotbollskanalen.

Statuen af Zlatan Ibrahimovic foran Malmö FF's fodboldstation er lavet som en hyldest til den svenske fodboldlegendes karriere.

Selve statuen har været flere år undervejs, men alligevel har der sneget sig en række fejl ind på de granitplader, der udgør skulpturens fundament.

Det skriver det svenske medie Fotbollskanalen.

På pladerne står der blandt andet "Ligue !" i stedet for Ligue 1 med henvisning til den bedste franske fodboldrække, som Ibrahimovic spillede i for Paris Saint-Germain fra 2012 til 2016.

Der står også "Fifa Club World Gup" i stedet for Fifa Club World Cup, som klubturneringen hedder, og "FZ Internazionale" i stedet for FC Internazionale - den italienske klub, som var Zlatan Ibrahimovic' arbejdsgiver fra 2006 til 2009.

Fejlene vil blive rettet, forsikrer skulptør og kunstner Peter Linde, der står bag statuen af angriberen.

- Jeg har bare fået titlerne tilsendt af fodboldforbundet, og så har stenhuggeren overført dem til stenene. Jeg videresendte teksterne, og de har indeholdt stavefejl, siger han til Fotbollskanalen.

- Stenhuggeren havde også sendt det til kontrol i fodboldforbundet, og han troede, at de havde tjekket det, så jeg ved ikke, hvad det skyldes. Jeg ved ikke, hvem der læser korrektur på det, siger han.

Zlatan Ibrahimovic var selv til stede, da statuen blev indviet i sidste uge. Først deltog han på et pressemøde, og efterfølgende hilste han på de mange fremmødte fans i hjembyen Malmø.

/ritzau/

Annonce
Fotbollskanalens artikel om fejlene på Zlatan Ibrahimovic'' statue
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce