Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pjerrot vendte hjem til Ringe

- Alt, hvad jeg laver er Pjerrot-relateret, og det har jeg det fint med. Jeg er Pjerrot nu, siger Kurt Flemming.

Han er to gange blevet stoppet af politiet, fordi han kørte med sminke. Alle ved, hvem han er, men alligevel ikke. Og så er han her fra Fyn

RINGE: - Det er dejligt at komme hjem. Jeg glæder mig altid helt vildt. Det er skønt, når man kender publikum, lød det fra Pjerrot, inden han gik på scenen på Torvet i Ringe i lørdags.

Inde i Pjerrot gemmer sig Kurt Flemming, 57, og han er faktisk fra Fyn. Han er født i Egebjerg, men som 11-årig flyttede han til Kværndrup.

Siden Kurt Flemming var ti år vidste han, at han ville gå skuespillervejen. Det var ikke fordi, at der var andre skuespillere i familien.

- Min mor spillede engang bagenden af en ko i et diletantstykke i Kværndrup, men det er også det tætteste, vi kommer på en optræden, griner Kurt Flemming.

Hans forældre forlangte dog, at han skulle tage en uddannelse, så han havde noget at falde tilbage på. Derfor tog han den første læreplads, der bød sig, og det blev som mekaniker, men han lagde ikke skuespillet på hylden.

Annonce
Pjerrot underholdt børn og voksne med masser af tryllerier på Torvet i Ringe lørdag eftermiddag.

Ikke født med talent

De fire års læretid var lange for Kurt Flemming, og da endelig fik sit svendebrev skyndte han sig hjem og smed det ind i kaminen.

- Jeg nåede at eje det i ti minutter, fortæller Pjerrot, der aldrig har gjort brug af sin uddannelse.

Kurt lavede i stedet andre planer. Han flyttede til Ringe og tog en HF på Midtfyns Gymnasium.

Han var ivrig atletik-udøver og en dygtig 10-kæmper, så planen var, at han ville læse biologi og idræt.

Det blev dog »forpurret,« da Cirkus Krone tilbød ham et job.

Kurt Flemming er ikke født med masser af skuespillertalent, så det har krævet hårdt arbejde at nå dertil, hvor han er i dag.

- Jeg var klar til at erobre verden, men verden var ikke klar til mig, men jeg er stædig, og jeg blev ved til det lykkedes, siger Kurt Flemming.

Sin debut for børn fik han i 1992 som Pjerrot i Tivoliland i Aalborg, og det gik ikke godt. Det var faktisk katastrofalt, men Pjerrot hang i og nåede at være i Ålborg i fem år, inden han blev headhuntet til Bakken.

Det var i 1997, og Kurt Flemming har nu været Pjerrot i 18 år.

Det tager 40 minutter at lægge sminken og blive til Pjerrot, og det tager 20 minutter af fjerne sminken igen. Kurt Flemming har regnet ud, at han faktisk har siddet foran spejlet i tre fulde arbejdsår i alt. Det sker kun sjældent, at Pjerrot kører fra et job til et andet med sminke på. Det er nemlig sket to gange, at politiet har stoppet ham.

- Den ene gang ville betjenten bare lige hilse på Pjerrot. Den anden gang troede betjenten, at han havde set en bankrøver med maske på, så han satte de blå blink på, fortæller Pjerrot.

Pjerrot bor på Sjælland, men har en søster i Årslev og en bror i Gudme, så han har masser af tilknytning til det fynske. Her har han sin kusine Inger på scenen.

Mest kendte ukendte

At være Pjerrot er en livsstil, jobbet som Pjerrot er en livstidsstilling, og Kurt Flemming er indstillet på at fortsætte til han skal bæres ud.

- Jeg er SÅ glad for det. Jeg møder kun glade mennesker. Og børn er ærlige. Man er ikke i tvivl om, hvad de synes, forklarer Pjerrot.

Det er nogen lange arbejdsdage på op til 18 timer, men når Pjerrot engang imellem prøver at holde fri, så er madlavning hans store passion.

- Det må gerne tage fire timer, og jeg dur ikke til opskrifter. Jeg vil helst komponere det selv, fortæller Pjerrot, der har en to meter lang krydderihylde.

Når sæsonen er slut på Bakken, rejser han gerne væk i et par uger. I år gik turen til Bolivia og Peru, hvor han optrådte for gadebørn.

Men ellers er det ikke nødvendigt for Pjerrot at rejse udenlands for at kunne gå ubemærket omkring.

- Der er ingen, der kender mig uden sminke. Det er SÅ dejligt. Jeg har intet behov for at være kendt. Jeg er nok den mest ukendte, kendte dansker, lyder det fra hele Danmarks Pjerrot.

I løbet af en sæson på Bakken har Pjerrot 1000 forestillinger. Når sæsonen er slut, rejser han landet rundt og optræder. Her tryller han med Magnus i Ringe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce