Annonce
Assens

Pizzabager med kraftig opfordring efter nedlukning: - Stop med at give hånd og krammere

Semir Azet Sinou fra Assens er kurder og flygtede fra Syrien i 2010, hvor han endte i Danmark og Assens. Til november stiller han op til byrådet. Han opfordrer beboerne i bestemte områder i Assens til at være bedre til at holde afstand. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Byrådskandidat Semir Azet Sinou bor med sin familie i et af de områder af Assens, hvor smittetallene er størst. Han sender en opfordring til de andre beboere.

Assens: - Man skal ikke hilse på hinanden. Man skal ikke kramme. Lad være med at besøge hinanden - og hold afstand.

Den 44-årige pizzabager Semir Azet Sinou fra Assens har en klar opfordring til andre muslimer i byen, hvor en automatisk nedlukning af sognet trådte i kraft mandag som følge af en for høj covid-19-smitte.

Semir Azet Sinou stiller op til det kommende kommunalvalg for Venstre, og han bor i Korsvang, som er nævnt som en af fire boligområder med tilknytning til Peter Willemoesskolen, som blev ramt af et såkaldt mikroudbrud i sidste uge.

Annonce

Siden er incidenstallet røget i vejret, og lærere og pædagoger fra Assens Kommune med tolkebistand går fra dør til dør, hvor der blandt andet er fokus på tosprogede familier. Integrationsafdelingen har også været inddraget i kontakten til borgerne, mens boligforeninger i de fire områder, Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej, har sat plakater op med tekst på dansk, engelsk og arabisk.

- Hold afstand

Semir Azet Sinou vil gerne opfordre de tosprogede til at holde sig i isolation, hvis de er smittet med covid-19. Og så appellerer han beboerne i hans eget kvarter i Korsvang til at være bedre til at holde afstand.

- Man skal overholde reglerne. Nogle af dem, jeg møder i Korsvang, overholder ikke reglerne. De vil gerne give hånd og krammere. Det er ikke godt. Jeg giver ikke kram til nogen. Man skal holde afstand. Familier bliver smittet, fordi de besøger hinanden. Man skal passe på sig selv og andre. Hvis man overholder reglerne, så bliver det rigtig fint, siger Semir Azet Sinou.


Nogle af dem, jeg møder i Korsvang, holder ikke reglerne. De vil gerne give hånd og krammere

Semir Azet Sinou, pizzabager


Udover pizzeriaet passer han kantinen på VUC i Glamsbjerg sammen med sin kone Kadija Ibrahim. De driver desuden et flytteserviceservice- og rengøringsfirma ved siden af. Det syrisk-kurdiske par kom til landet i sommeren 2010, og parret har tre børn på fem, 12 og 16 år.

Annonce

- Vi er meget forsigtige

Og familien er påpasselig i forhold til at undgå smitte, fortæller han.

- Vi er meget forsigtige - og hilser ikke på folk. Vi er selvstændige og har et pizzeria. Hvis du bliver smittet, så kommer der ikke nogen og spiser mad hos mig, pointerer han.

- Jeg er ligeglad, hvis nogen bliver sure på mig, hvis jeg ikke hilser på dem. Det må du gerne skrive. Jeg har flere gange afvist nogen, tilføjer pizzabageren.

Semir Azet Sinou kender flere tosprogede familier i området, der er smittet med covid-19. Han kalder det "trist", at hele sognet er lukket ned. Inklusiv legepladserne.

Og så opfordrer han de muslimske borgere i området til at se så få som muligt i denne tid, hvor det samtidig er den muslimske fastemåned Ramadan - den muslimske højtid, hvor man traditionelt besøger hinanden og laver mad sammen efter solnedgang.

- Det er ikke godt. Man skal vente med at spise sammen, siger han.

Annonce

Flere indsatser

Michael Bjørn, social- og sundhedsdirektør i Assens Kommune, nikker ja til, at der blandt de smittede i Assens Sogn er en række tosprogede, som man er særligt opmærksom på.

Han kan på stående fod ikke oplyse, hvor stor en del af smitten, de tosprogede står for. Men at man i stedet har fokus på boligområder.

- Det er ikke overraskende, at der er beboere i området, der er tosproget, siger Michael Bjørn, der siger klart nej til, at det kun er tosprogede, der er smittet i Assens.

- Vi har særlige smittetal i de her områder, og når man har smittetal i et tætbeboet område, så er det dem, der er beboere dér, der er i målgruppen for indsatsen, der leveres, understreger social- og sundhedsdirektøren.

Mandag lød incidenstallet i Assens Sogn på 511, hvilket svarer til 29 smittede over de seneste syv dage. Positivprocenten er 2,5. Dermed er smitten faldet en lille smule siden i søndags, hvor incidenstallet for Assens Sogn lå på 546.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce