Annonce
Odense

Pirattaxachauffør viste sig at være røver

En bytur endte i en ubehagelig oplevelse for en odenseansk mand natten til søndag, da han prajede en pirattaxa. Genrefoto: Yilmaz Polat

En taxatur blev alt andet end rar for en odenseaner i weekenden.

Det kan være fristende at snuppe et godt tilbud fra en såkaldt pirattaxa, hvis man bare vil hjem og i øvrigt finder det helt umuligt at få fat i en rigtig taxa. Men en odenseansk mand kommer næppe til at køre med en privat og ulovlig taxa igen, efter vedkommende natten til søndag fik tilbudt et lift i Nørregade.

Manden havde været i byen, da han ved totiden steg ind i pirattaxaen, der fiskede efter kunder i centrum. Den første del af hjemturen gik sådan set fint nok. Men da de nåede til Bolbro og Christmas Møllers Vej viste pirattaxachaufføren sig at leve helt op til øgenavnet - for han var lidt af en røver.

På Christmas Møllers Vej kørte manden ind til siden og ville have penge for turen. Kunden tilbød kontanter, men dem ville han ikke have. Han insisterede på både at få mandens kort og pinkoden dertil. Da han ikke ville aflevere det, tog chaufføren flere gange fat i den unge mand, og han endte med at rive armbåndsuret af den forurettede.

Derefter stak piratchaufføren tilsyneladende af igen, og selv om kunden var chokeret, var han omvendt heller ikke skarp nok i øjeblikket til at kontakte politiet. Det gjorde han først søndag kort før klokken 10.00, hvor han anmeldte, hvad politiet nu opfatter som et røveri. Om manden nåede at se nummerpladen på pirattaxaen eller på anden vis kan hjælpe med en opklaring vides ikke.

Skulle nogen have oplysninger i sagen, kan Fyns Politi kontaktes på telefon 114. Ifølge offeret var chaufføren af udenlandsk herkomst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce