Annonce
Nyborg

Pinsemarked genopstår måske til efteråret i nye klæder

Pinsemarkedet har traditionelt fundet sted på havnen i Nyborg, men blev sidste år flyttet op i handelsgaderne. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Efter påske træffer Nyborg Handel beslutning om, hvad der skal ske med forårets mange aktiviteter.
Annonce

Nyborg: Det er ikke kun store begivenheder så som Ørbæk Marked, Nyborg Voldspil, Broløbet og Danehofmarkedet, der bliver berørt af regeringens forbud.

Det får også betydning for arrangementer i lidt mindre målestok. I Nyborgs handelsstandsforening mødes bestyrelsen efter påske for at tage stilling til, hvad der skal ske med blandt andet Pinsemarkedet og Open By Night.

Markedschef Hans Henrik Kongsmark er dog allerede nu klar med sin anbefaling, nemlig at en del af arrangementerne udskydes til efteråret.

- Det vi kan markedsføre uden at lave særlige aktiviteter, så som mors dag og fars dag, kan vi gennemføre som planlagt, uden at folk af den grund stimler sammen på gader og stræder. Men når vi taler Pinsemarkedet og Open By Night, så er det omfattet af forbuddet. Mit oplæg til bestyrelsen vil være, at vi i stedet gennemfører dem i sensommeren, men i en anden form, forklarer han.

I stedet for et pinsemarked bliver der måske tale om et høstmarked. Og i stedet for Open by Night skulle man måske snarere kalde det Open By Light, fordi der kan være behov for at tænde gadelysene til den tid, foreslår markedschefen.

- For detailhandlen vil der være et vakuum i forhold til den ekstra omsætning, som disse aktiviteter giver. Og vi skal jo i gang igen på et tidspunkt. Så hvis man fra officielt hold mener, at vi godt kan begynde at mødes igen til den tid, er det logisk at fremelske nogle af de aktiviteter, vi har været nødt til at lægge i mølposen i en periode, siger han.

Et høstmarked er ikke nogen ny opfindelse på Østfyn. Men årets høstmarked skulle oprindelig have ligget sammen med et andet arrangement, nemlig Nyborg i Norden, som er blevet aflyst.

- Men derfor kunne vi godt som handlende lave et høstmarked som erstatning for pinsemarkedet. Det er noget af det en krise også kan være medvirkende til - at man tænker nyt og kreativt. Det har vi måske også godt af engang imellem, konstaterer Hans Henrik Kongsmark, der altså i første omgang skal overbevise resten af bestyrelsen i Nyborg Handel om sine ideer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar for italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce