Annonce
Middelfart

Pinsefest i Harndrup giver råd til nye vinduer i klubhuset

Overskuddet fra pinsefesterne i Harndrup går både til driften af Fjelsted/Harndrup Idrætsforening og til udskiftning af klubhusets vinduer. Foto: Sofie Secher Karlsen
Erfaringen siger, at det i høj grad er vejret, der afgør, hvor stort overskuddet efter Pinsefesten i Harndrup bliver. Bliver det stort, skal kældervinduerne i klubhuset skiftes.

Harndrup: Det er i høj grad vejret, der bestemmer, hvor stort overskuddet efter en pinsefest i Harndrup bliver. Det viser erfaringerne, fortæller kasserer i Fjelsted/Harndrup Idrætsforening Kirsten Rasmussen.

- I de gode år kan vi nå helt op på 40.000 kroner, mens det andre år kan ligge helt nede på 10-15.000 kroner, og det er ofte vejret, der afgør, hvor vi lander, forklarer hun.

Mange af pengene fra pinsefesten ryger direkte ind i driften af idrætsforeningen, men er overskuddet stort, skal der udskiftes vinduer.

Sidst var det vinduerne i klubhusets overetagen, og næste gang er det vinduerne i kælderetagen, der skal skiftes ud.

Annonce
Martin Klivager Bach, medlem af Fjelsted/Harndrup Idrætsforening havde fredag aften barvagten i teltet på sportspladsen. Foto: Sofie Secher Karlsen

Sammenfald med Rock Under Broen

Mere end 20 frivillige har knoklet for at rejse et stort hvidt festtelt på sportspladsen - mange af dem sammen med deres familiemedlemmer. Kirsten Rasmussen selv har både storebror og lillebror med.

Pinsefesten har de seneste år budt på både banko, fodboldturnering, fest og dartturnering. I år er festen dog aflyst, fordi pinseweekenden falder sammen med den weekend, der er Rock Under Broen.

Og det er noget, kasseren ikke håber får indflydelse på overskuddets størrelse, når pengene efter pinsefesten tælles op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce