Annonce
Svendborg Rabbits

Pinligt nederlag til rådvilde kaniner

25-årige Peter Møller var næstmest scorende med 14 point for Svendborg Rabbits i nederlaget mod B-ligaholdet Værløse, som Peter Møller har spillet for i sine ungdomsår. Foto: Katrine Becher Damkjær
Et skadesramt Svendborg Rabbits-hold var langt fra liganiveau, da Værløse fra B-ligaen vandt en klar sejr på Sydfyn.
Annonce

Basketball: En flok rådvilde kaniner fik en fortjent øretæve på hjemmebane mod B-ligaholdet Værløse Blue Hawks, der vandt 96-82 over A-ligaholdet Svendborg Rabbits. Syv minutter før tid var Rabbits bagud med 26 point og undgik kun det ydmygende kæmpenederlag takket være et pres i slutfasen. Men et pinligt nederlag kunne Rabbits ikke undgå mod et hold, der blot havde vundet to af de første ni kampe i B-ligaen.

I store dele af kampen fik man den tanke, at Svendborgs 1. divisionshold var sendt på banen to timer for tidligt. Svendborgs 1. divisionsmandskab spillede efter ligakampen mod Odense, og ligaspillerne fra Rabbits var på denne sidste dag i november på niveau med et hold fra den næstbedste række.

- Vi er ramt af at måtte undvære tre stamspillere. Vi spiller reelt kun med seks spillere i dag, og vi var for smalle. Vi ramte ikke vores skud, og det gjorde Værløse. De har et godt hold, som har spillet sammen en del år efterhånden, sagde Rabbits-spilleren Peter Møller efter nederlaget mod sin barndomsklub.

Det var anden gang i sæsonen, at Rabbits har tabt til et hold fra B-ligaen. Ingen af de andre hold fra A-ligaen har tabt til B-ligahold.

- Ser man på det sort på hvidt, er det en katastrofe. Men man må kigge på den lange bane, og det vigtigste er, at vi når langt i playoff, sagde Peter Møller.

Svendborg Rabbits ligger på femtepladsen i A-ligaen med kun fire sejre i 10 kampe.

Kaninerne kom bagud 0-7 fra kampens start, og træner Lukas Varga måtte tage en tidlig timeout efter blot to minutters spil.

Durell Vinson fik brudt den usynlige film over kurven med den første Rabbits-scoring til 2-7.

Men Værløse spillede uimponeret. De blåklædte gæster ramte både langt udefra bag trepointlinjen eller fintede sig forbi Rabbits-saltstøtterne til lette layups.

Værløse scorede første halvlegs otte sidste point og førte 50-31 ved pausen.

Svendborg Rabbits-Værløse 82-96 (31-50)

Basketligaen

Periodecifre: 17-20, 14-30, 19-23, 32-23.

Kampens gang: 17-20, 31-50, 50-73, 82-96.

Point Svendborg Rabbits: Sidney Umude 18, Peter Møller 14, Sebastian Åris 13, Zach Charles 12, Oscar Jørgensen 10, Durell Vinson 10, Leonardo Carlino 5.

Point Værløse: Martin Poulsen 28, Evan Fisher 24, Asbjørn Nerlov 13, Adam Heede-Andersen 9, Karl Boje Formann 6, Søren Boje Formann 6, Balsa Veljic 4. Alexander Agerskov 2, Mads Halbye 2.

Bedste spillere: Svendborg Rabbits: Sidney Umude. Værløse: Martin Poulsen.

Dommere: Christian Hansen, Kenneth Olsen og Skirmantas Letukas.

Tilskuere: Cirka 400.

Næste kamp: Pokalturneringen, ottendedelsfinale: Torsdag 5. december kl. 20.00: BMS Herlev Wolfpack-Svendborg Rabbits.

Annonce

Blodfattig indsats

Rabbits forsøgte et comeback fra anden halvlegs start, hvor Peter Møller indledte med en treer og Zach Charles med en topointscoring i de første 40 sekunder.

Men Værløse svarede igen med en treer fra Asbjørn Nerlov. Selv om Rabbits kom med mere energi end i første halvleg, så kneb det stadigvæk med at score på chancerne, og Værløse udbyggede pauseføringen med fire point og førte 73-50 inden de sidste 10 minutter.

Symptomatisk for den blodfattige Rabbits-indsats brændte Zach Charles begge straffekast, han fik i sidste sekund af tredje periode.

Værløse førte i starten af fjerde periode med hele 26 point, 78-52, efter en treer fra topscorer Martin Poulsen.

Alvoren gik for sent op for hjemmeholdet, der først i kampens sidste syv minutter fik mindsket afstanden med højt pres.

Zach Charles reducerede til 78-88 med et minut og 10 sekunder igen. Rabbits stjal bolden ved indspillet, og Sebastian Åris kunne - hvis han havde scoret på sin treer fra hjørnet - have mindsket afstanden til syv point. Men Værløse fik kørt den fortjente sejr hjem til stor jubel hos sjællænderne, mens Rabbits-spillerne med bøjede hoveder hastigt forlod arenaen efter at have takket de trofaste fans for støtten.

Annonce

Svær pokalkamp

Allerede på torsdag skal Rabbits spille en knald-eller-fald-pokalkamp i Skovlunde mod B-ligatopholdet BMS Herlev Wolfpack, som Rabbits tabte til for to måneder siden.

- Det bliver en ny svær kamp, siger Peter Møller.

Derefter venter tre ligakampe i uge 50: Mandag 9. december hjemme mod BMS Herlev Wolfpack (fire dage efter pokalkampen mødes de to hold igen), onsdag 11. december ude mod BK Amager og lørdag 14. december hjemme mod Horsens IC.

Rabbits-spillerne har brug for hurtigt at finde vejen til kurven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce