Annonce
Indland

Pind: Medier tager ikke trusler mod Danmark alvorligt

Justitsminister Søren Pind (V) langer tirsdag aften på Facebook ud efter de danske medier, som han ikke mener tager truslen mod Danmark alvorligt.

Søren Pind ønsker at indføre sessionslogning i Danmark, men en lang række partier er imod forslaget.

Justitsminister Søren Pind (V) mener ikke, at de danske medier tager truslen mod Danmark alvorligt, og at de heller ikke har forstået, hvorfor det er vigtigt at indføre sessionslogning af danskernes internetadfærd.

- Truslen er alvorlig. Vil I (medierne, red.) ikke nok også tage den så alvorligt, at I i det mindste prøver at forstå, hvad der sker, skriver han tirsdag aften på sin Facebook-profil.

Rigspolitichefen, Jens Henrik Højbjerg, var tidligere tirsdag ude og sige, at han ikke ser sessionslogning som overvågning, men at han sidestiller det med de andre værktøjer, som politiet i forvejen råder over.

Det er den udmelding, som Søren Pind nu er ude og bakke op om. Han mener ikke, det er politiet, der støtter ham - men omvendt.

- Jeg har forstået på politiet, at logning på nettet for at bekæmpe grove forbrydelser er uomgængeligt, fordi de kriminelles kommunikation skifter fra mobil - hvor der logges - til nettet, hvor der i dag ikke lovligt kan logges, skriver han.

- Det er derfor ikke politiet der støtter mig - men mig, der på politiets faglige og vedholdende insisterende indstilling, støtter dem.

- Politiet siger til mig, at dette instrument kunne have ført til, at Omar El Hussein eventuelt ville være blevet pågrebet hurtigere. Jeg gad godt se den justitsminister, der i den sammenhæng ville svigte sin opgave og blankt afvise dette, skriver Søren Pind i sin status, som han til slut underskriver "Frihedsministeren".

Sessionslogning betyder, at kommunikationen fra apps som Skype og Messenger skal lagres og kunne udleveres til myndighederne.

Sessionslogning har tidligere været brugt i Danmark, men blev afskaffet i 2014.

Under den tidligere ordning skulle teleselskaberne udtage stikprøver af data fra centrale steder på nettet. Nu lægges der op til en logning af hver eneste session, der bliver foretaget på internettet relateret til den enkelte bruger.

Den idé har fået umiddelbar støtte fra Dansk Folkeparti, mens blandt andre Enhedslisten har udtrykt stærk skepsis, fordi partiet mener, at logningen vil krænke danskernes privatliv.

Venstrefløjen har fået en umage allieret i De Konservative, der også mener, at forslaget er for indgribende.

Forslaget har i forvejen mødt modstand fra LA, AL, SF, R og EL.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce