Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pilotprojekt: Kloge elever på Nordagerskolen skal ikke kede sig

De udvalgte elever og deres forældre er netop blevet orienteret om High Performance på Nordagerskolen. Den 13. juni bliver de klædt yderligere på, når der er møde på skolen. Arkivfoto: Roland Petersen

Næste skoleår starter Nordagerskolen pilotprojekt, der stiller skarpt på de dygtigste elever. 15 er valgt ud til at deltage.

Annonce

Ringe: De højt begavede elever på Nordagerskolen skal udfordres mere end tilfældet er i dag.

Det er tanken på skolen i Ringe, og til august kommer der ekstra fokus på netop de elever.

Her starter pilotprojektet High Performance, der ifølge afdelingsleder, Richart Petersen, er målrettet de elever, som ikke får udnyttet deres store læringspotentiale.

- Vi skal udfordre de dygtigste, men også hjælpe de svageste. De svageste har vi i mange år haft fokus på, men vi har ikke fået gjort nok for de sådan, populært sagt, lidt nørdede i deres tilgang til ting, siger Richart Petersen.

- Vi skal finde ud af med det her pilotprojekt, om vi kan løfte de elever, som måske sidder og keder sig i timerne og synes, det er for let, forklarer han.

High Performance

High Performance er et undervisningstilbud i skoletiden.Det er ikke et fagspecifikt tilbud med mere af det samme, men hvor eleverne lærer at udnytte deres potentialer og indgå i nye sociale relationer.

Eleverne udvælges ud fra en samlet vurdering, hvor blandt andet højt læringspotentiale, lyst/motivation til at lære og muligheden for at profitere af undervisningen indgår.

15 elever er udpeget til pilotprojektet - de samles i to timer om ugen med to lærere.

Projektet er støttet med 100.000 kroner fra en udviklingspulje i kommunen.

13. juni er de udvalgte elever og deres forældre indkaldt til informationsmøde.

Annonce

To timer om ugen

15 elever skal deltage i projektet. Det er nuværende 4. og 5. klasses elever.

- Det svarer nogenlunde til gennemsnittet. At der er to-fire børn med særlige forudsætninger i hver klasse i hele landet. Det er dem, vi gerne vil nå her hos os, uddyber Richart Petersen.

Næste skoleår får de 15 elever to timer om ugen, hvor de pilles ud af den normale undervisning.

- Det bliver ikke ekstra undervisning. Vi laver skemaet, så det går mindst muligt ud over fagene, men der vil være timer, hvor vi trækker dem ud. De skal lægge ekstra energi i de fag, hvor de pilles ud. Men det mener vi også, at de her elever kan, siger Richart Petersen.

Pilotprojektet er lavet i samarbejde med Rikke Christensen, Clever Consulting. Hun har erfaring med tilbud til elever, der kan lidt mere end de andre, men som ikke udfordres nok i skolen.

Hendes High Performance-projekt bygger på blandt andet på en rapport fra Kora. Den peger på det gavnlige for højt begavede elever, at de tages ud af undervisningen i klassen i bare nogle timer om ugen og får særlig undervisning sammen med andre højt begavede elever.

- De får ikke bare matematik på et klassetrin højere. Der arbejdes med læring generelt. Hvordan bliver de bedst til at udnytte og udtrykke deres potentiale, siger Rikke Christensen.

- Der tages også højde for, at der er nogle, som kan have udfordringer ved at være i den almindelige klasse. De bliver også styrket i at lave fremlæggelser, som de godt kan være nervøse for, fordi de her elever er meget perfektionistiske, lyder det blandt andet fra Rikke Christensen.

For år tilbage begyndte Nordagerskolen at niveauinddele i dansk og matematik på tværs af årgange på mellemtrinnet.

- Vi har forsøgt at sætte fokus på dem, der ikke har behov for at få fortalt tingene mere end én gang og bare kan arbejde hårdt derudad. Der er nogle, vi ikke får fat i, og der er det her koncept bygget op ved hjælp af to timers undervisning om ugen hele skoleåret, hvor de bliver taget ud af den daglig undervisning, siger Richart Petersen, der understreger, at det er et frivilligt tilbud.

- Vi evaluerer undervejs for at se, om vi får det ud af det, vi forventer, og hvordan vi skal strikke det sammen, hvis vi skal fortsætte og flere skal have tilbudet, lyder det fra ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce