Annonce
Middelfart

Pilen peger nedad: Salget af kommunale byggegrunde er styrtdykket

Middelfart Kommune håber meget på, at udstykningen på Falstersvej i Middelfart kan sætte skub i det kommunale byggegrundsalg. Arkivfoto: Robert Wengler

Der er blevet solgt ganske få kommunale byggegrunde de seneste år, men der ligger en bevidst strategi bag få varer på hylderne i Middelfart og Strib, fortæller kommunaldirektør Steen Vinderslev.

Annonce

Nordvestfyn: 32 byggegrunde på den nye kommunale udstykning ved Falstersvej i Middelfart blev sat til salg i begyndelsen af oktober, og efter en udbudsrunde og en efterfølgende overbudsrunde kan Middelfart Kommune konkludere, at der er blevet lavet aftale om seks af grundene.

Dermed er der ved at komme gang igen i salget af kommunale byggegrunde, som har været i en nedadgående spiral siden 2007, hvor Middelfart Kommune solgte hele 85 byggegrunde.

I 2014 og 2015 blev der solgt to grunde pr. år, mens tallet i 2016 indtil videre er fem. Grundene på Falstersvej tæller først med næste år.

Men der er en årsag til, at der ikke er kommet så mange indtægter ind på den konto, forklarer kommunaldirektør Steen Vinderslev.

- Kommunen har ikke haft grunde til salg i Middelfart og Strib de seneste mange år. Det har været private udviklere, der har solgt grundene, og det har de sådan set gjort godt, siger Steen Vinderslev og uddyber:

- For det første har der været en masse private, der har været aktive på markedet. Det betyder, at vi har haft en god forsyning af grunde i Middelfart og Strib, og så har kommunen sørget for, at der var en god forsyning i den øvrige del af kommunen. Det blev tydeligt for et par år siden, at de private solgte godt, men de solgte ikke nok, og samtidig fik vi mulighed for at købe Falstersvej. Så tænkte vi, at det var det, der skulle til for, at vi kunne komme et skridt videre, forklarer kommunaldirektøren.

Kommunale byggegrunde

Middelfart Kommune har i år sat byggegrunde til salg i tre udstykninger.Der er 32 grunde på Falstersvej i Middelfart.

På Stiklingen i Skrillinge ligger der 12 nye grunde.

På Fynsvej i Båring er der for nylig sat 19 grunde til salg.

Derudover er der byggegrunde i Ejby, Handrup, Brenderup, Båring, Nørre Aaby og Gelsted.

Se mere på www.bygimiddelfart.dk.

Annonce

Interesse i bosætning

- Har I ikke en interesse i som kommune at have noget på hylderne?

- Nej, ikke nødvendigvis. Hvis den private sektor laver nogle gode byggegrunde til en god pris, så har vi det fint med det, svarer Steen Vinderslev.

- I 2007 solgte I 85 byggegrunde, og det giver indtægter i den kommunale kasse. Har I ikke en interesse i, at der fortsat kommer nogen indtægter?

- Vi har mest interesse i, at der kommer noget bosætning, og at der bliver solgt nogle grunde. Hvis der er nogle private, der vil investere i at sætte noget på højkant og skabe den udvikling, så er det fint for os, siger kommunaldirektøren.

Han mener ikke, at kommunen har været for sent ude med hensyn til at investere i kommunale grunde i de store byer.

- Jeg tænker, at det har passet godt med konjunkturerne. Blandt andet kan vi se, at de private, der har udstykket på Assensvej (i Skrillinge, red.) har solgt rigtig fint de seneste par år, og nu kommer vi også på banen (på Stiklingen i Skrillinge, red.). Jeg kan også se, at Middelfart Sparekasses udstykning i Abelonelunden har ligget stille i en periode, men det går rigtigt stærkt derude nu, siger kommunaldirektøren.

Annonce

Mere attraktivt at bygge selv

Han giver et bud på, hvorfor der er kommet gang i grundsalget inden for de senere år.

- Det handler vel lidt om, hvordan boligmarkedet er indrettet. For det første har vi rent faktisk får skabt mange job, og det betyder, at der er flere, der kigger denne vej. Den anden ting er, at priserne på allerede etablerede ejendomme stiger, og det gør det selvfølgelig mere attraktivt for nogle at bygge deres eget hus, siger Steen Vinderslev, der gør opmærksom på, at det samme var tilfældet i 2005 og 2006.

- Der gik boligmarkedet ind med nogle ret voldsomme prisstigninger, og det kan være, det er den samme situation, vi er på vej ind i nu, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ubudne gæster på Enghavevej

Sydfyn For abonnenter

Beskylder søfartsmuseum for at være uprofessionelt: Brug Facebook til at formidle historie - ikke private holdninger

Annonce