Annonce
Danmark

Peter Skaarup: Det blev Alis tur i stedet for Arnes

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Gruppeformanden for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, kritiserer Socialdemokratiet stærkt i sin tale søndag.

Såvel lørdag som søndag bliver Socialdemokratiet og Statsminister Mette Frederiksen kritiseret i kraftige vendinger på Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

Gruppeformand Peter Skaarup angriber det netop gennemførte tilskud til børnefamilier, der er ramt af loft for sociale ydelser.

- Så husk på, kære partifæller, ikke mindst, når I møder venner og bekendte, der skiftede til Socialdemokratiet ved sidste valg. De blev snydt!

- De får ikke tidligere pension, de får derimod flere uintegrerbare kvoteflygtninge og højere skatter og afgifter - som tak for stemmen på Mette Frederiksen!

- Rød blok med Socialdemokratiet i spidsen sætter udlændingen over danskeren. Det blev altså ikke Arnes tur, men Alis tur!, siger Peter Skaarup i sin tale.

Det sker med henvisning til, at en stor del af dem, der kommer til at modtage tilskuddet, er indvandrerfamilier. Det vil ifølge Peter Skaarup få flere indvandrere til Danmark.

- På den måde gambler Socialdemokratiet og de Radikale og resten af rød blok med Danmarks sammenhængskraft, som er så vigtig.

- For hvorfor betale en forholdsvis høj skat, hvis pengene skal bruges på mennesker, der hverken føler rod til det danske eller praktiserer dansk kultur?, spørger Peter Skaarup retorisk efter tidligere i sin tale at have sagt:

- Måske man burde overveje, om det i virkeligheden er islam og islamisk kultur, der er uforenelig med en tilværelse i Danmark.

Ud over indvandring fokuserer Peter Skaarup på retspolitikken og siger, at man vil kræve 1200 ekstra betjente ved det kommende politiforlig.

Han siger også, at der skal slås ned på pædofile, der køber overgreb i udlandet.

- Strengere straffe skal der til, og så bør vi tage passet fra de pædofile, så de ikke kan tage nogen vegne og fuldbyrde deres syge tilbøjeligheder. Vi kan ikke bestemme på Filippinerne, men vi kan her!, siger Peter Skaarup.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce