Annonce
Debat

Peter Rahbæks Juels historisk store velfærdsbluf

Annonce

Læserbrev: Ved kommunalvalget i 2017 lovede borgmester Peter Rahbæk Juel, at hvis alle betalte mere i skat ville der komme bedre velfærd i Odense Kommune. Nu står vi så snart fire år efter, og hvad er der sket? Hvis vi kigger på antallet af ansatte på vores skoler, er der 39 færre til at passe vores børn og unge, viser en opgørelse fra Odense Kommune. Det kan man ikke kalde andet end et velfærdsbluf. Alle odenseanere har nu over fire år set at deres skatteregning er steget, men der er stadig færre ansatte i folkeskolen.


Indtil videre er der kommet færre ansatte på vores skoler.


Socialdemokratiet har travlt med at fortælle alt det, det vil med velfærden, men indtil videre er der kommet færre ansatte på vores skoler og samtidig viser tallene en stigning på over 50 procent i administrativt ansatte.

Hvad er pengene så blevet brugt på? Odense Kommunes økonomi er som en privatøkonomi, hvis du bruger penge på noget, kan de ikke bruges på andet. Her vælger Socialdemokratiet stædigt at fastholde en letbane til Vollsmose, der koster omkring 65 mio. at drive hvert år svarende til 1,5 folkeskole om året. Det er penge, Venstre vil bruge på vores daginstitutioner, folkeskoler og plejehjem.

Nu lover Peter Rahbæk Juel, at der bliver renoveret for 1,8 mia i kommunen, men efter stort pres opgav han at sælge Fjernvarmen. Han mangler nu 500 mio. i sin plan. Igen bliver der lovet, men regnestykket hænger ikke sammen, og de vil ikke give vælgerne svar på, hvor de sidste penge skal findes.

Her har den borgerlige blok fundet alle 1,8 mia., der skal gå til at renovere vores daginstitutioner, folkeskoler, plejehjem og idrætsfaciliteter. Pengene finder vi bl.a. ved at stoppe letbanen til Vollsmose. Vi har endda et alternativ til en letbane, som er langt billigere og mere bæredygtigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce