Annonce
Odense

Peter Rahbæk Juel: - Tinderbox giver øget livskvalitet

Peter Rahbæk Juel: - Vi kommer også fremover til at bruge Tinderbox aktivt som et sted, hvor potentielle investorer og forretningsforbindelser mødes. Arkivfoto: Kim Rune

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er sikker på, at Odense Kommune kommer til at bruge Tinderbox flittigt, selv om kommunens økonomiske støtte ebber ud efter næste sommers festival. Her svarer han på spørgsmål om kommunens engagement.

Annonce

Peter Rahbæk Juel, har Odense fået det for pengene, som man regnede med i forhold til tilskud og sponsorstøtte til Tinderbox?

- Der kan jeg entydigt svare ja til. Det er et pragteksempel på, hvordan en by kan få udbytte af et sponsorat. Tinderbox har i høj grad levet op til vores forventninger om at sætte Odense på landkortet. Vores forhåbninger om, at festivalen ville smitte af på resten af byen har også holdt stik. Det er ikke til at opdrive et hotel i miles omkreds under festivalen. Når jeg ser tilbage på sommerens festival, var det en kunstnerisk kulmination, som skabte opmærksomhed i hele Danmark. Man skal heller ikke undervurdere festivalens betydning for at trække andre store navne til byen. Tag bare koncerterne med Ed Sheeran, der dumper ned som en ekstra appelsin i turbanen og kommer til at fylde byen med 80.000 gæster.

Hvor meget kommer Odense Kommune fremover til at bruge Tinderbox som reklamesøjle?

- Vi kommer uden tvivl til at bruge festivalen meget aktivt som et sted, potentielle investorer og forretningsforbindelser mødes. Vi har allerede haft mange gæster i forbindelse med byudvikling og rekruttering til robotbranchen, hvilket fungerer godt, fordi man kan mødes under uformelle omstændigheder. Tinderbox har vist sit værd i den sammenhæng, og Odense Kommune vil gerne fortsætte med at spille bold.

Hvor meget profilerer Tinderbox Odense sammenlignet med HCA Festivals og robotvirksomhederne?

- Tinderbox, HCA Festivals og robotindustrien profilerer Odense på vidt forskellige måder, så jeg vil helst ikke fremhæve det ene frem for det andet. Men Tinderbox har uden tvivl øget mange danskeres kendskab til Odense. Odenseanerne og fynboerne har taget festivalen taget til sig i en grad, så man kun kan være stolt. Jeg tror faktisk, at Tinderbox har øget livskvaliteten for mange på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce