Annonce
Faaborg-Midtfyn

Personalet testes ikke: Borger i Faaborg-Midtfyns hjemmepleje indlagt med corona

Personalet i hjemmeplejen, som har haft kontakt til den corona-ramte borger, bliver ikke testet for coronavirus, oplyser direktør i Faaborg-MIdtfyn Siggi Kristoffersen. Arkivbillede
Den første borger i Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmepleje er for få timer siden testet positiv for corona og er nu indlagt på hospitalet. Personalet i hjemmeplejen skal ikke testes, men har fået besked på at være opmærksomme på symptomer.
Annonce

Faaborg-Midtfyn: Den første borger i Faaborg-Midtfyn Kommunes hjemmepleje er for få timer siden blevet testet positiv for coronavirussen.

Det oplyser kommunens velfærdsdirektør Siggi Kristoffersen.

- Borgeren er indlagt på OUH (Odense Universitetshospital, red.) og bliver dér foreløbigt, siger han.

- Der har været en mistanke, som nu er blevet bekræftet. Borgeren har været inde på OUH, mens de har ventet på svaret på prøven, som for en times tid siden viste sig at være positiv, uddyber direktøren, der ikke kan oplyse yderligere om borgeren.

Siggi Kristoffersen fortæller, at kommunen har haft kontakt til Sundhedsstyrelsen for at høre, hvordan kommunen skal forholde sig.

- De tager stilling til den kontakt, personalet har haft til borgeren. I det her tilfælde siger de, at vi skal holde vores medarbejdere på arbejde, men at vi skal være opmærksomme, forklarer han.

Personalet i hjemmeplejen, som har været i borgerens hjem, bliver således ikke selv testet for corona. Det er en del af den nye nationale strategi, der skal forsinke smitten fremfor at inddæmme den, fortæller direktøren.

- Vi har haft kontakt til medarbejderne, som har været ved borgeren, men også den hjemmepleje-gruppe, som de er en del af. Det har vi været for at fortælle, at de skal være opmærksomme på, om de får symptomer, og at hvis de er i tvivl, så skal de gå hjem, siger Siggi Kristoffersen.

- Det her er blot starten. På et tidspunkt bliver det lidt mere hverdag, forudser velfærdsdirektøren.

Faaborg-Midtfyn Kommune har allerede tidligere på ugen taget en række forholdsregler for at mindske corona-smitten.

I hjemmeplejen betyder det, at personkontakten begrænses. For eksempel vil træning i eget hjem (DigiRehab) og den populære klippekortsordning være lukket ned de næste 14 dage. Nogle vil også opleve kortere besøg og derfor mindre tid til rengøring.

Direktør i Faaborg-MIdtfyn Siggi Kristoffersen oplyser, at den første borger i Faaborg-Midtfyn Kommunes varetægt er testet positiv for corona. Arkivfoto: Frederik Nordhagen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Ali gik hjem fredag aften: Hans venner kørte sig i døden på Østerbro

Nyborg

Hvor er den økonomiske moral?

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

OB

OB's vilde plan: Et helt nyt stadion i centrum af Odense

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce