Annonce
Sport

Pernille Harder kan tage femte titel som årets spiller

Pernille Harder (til højre) har taget prisen som årets kvindelige fodboldspiller i Danmark de seneste tre år. I år kan hun vinde den igen. (Arkivfoto)

Den danske landsholdsanfører kan løbe med prisen som årets kvindelige fodboldspiller i Danmark for femte gang.

Da Pernille Harder blev kåret som årets kvindelige fodboldspiller i 2017 af kollegerne i Spillerforeningen, satte hun rekord med sin fjerde kåring.

Nu kan hun udbygge rekorden, for Wolfsburg-angriberen er også blandt de tre nominerede til prisen for 2018.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

25-årige Pernille Harder er nomineret sammen med Linköpings' Janni Arnth, der skifter til Arsenal snart, samt Rosengårds Sanne Troelsgaard.

Sidstnævnte vandt titlen i 2011 og kan blive den blot tredje spiller, som vinder titlen to gange.

Harder har taget sig af hæderen de seneste tre år, og efter endnu en kanonsæson hos den tyske bundesligaklub Wolfsburg er hun klar favorit til at tage prisen igen.

Det understreges også af, at hun i slutningen af august blev kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller for første gang i karrieren.

Det er Spillerforeningens medlemmer, altså spillerne, som stemmer om, hvem der skal være årets kvindelige fodboldspiller.

Prisen uddeles 5. januar 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce