Annonce
Odense

Pernille Bendixen vil ud af politik: - Nu vil jeg bare gerne være Pernille

Pernille Bendixen har haft en stol i Odenses byrådssal siden kommunalvalget i 2009. Men når der igen er valg i 2021, er hun ikke på stemmesedlen. Også Folketinget dropper hun. Arkivfoto: Michael Bager
Dansk Folkepartis Pernille Bendixen genopstiller hverken til Odense Byråd eller til Folketinget. Hun er træt af at vende sit liv på hovedet ved hvert valg og glæder sig til at blive fri for at være en offentlig person, der skal vende, dreje og analysere hvert et ord, hun siger.

Du genopstiller ikke til hverken folketing eller byråd og siger, du ikke ønsker at vende dit liv på hovedet hvert fjerde år. Hvad mener du med det?

- Efter folketingsvalget (i juni sidste år, red.) har jeg brugt tid på at tænke over, hvad mit liv nu skal indeholde, og hvad jeg vil. Og jeg har ikke lyst til for eksempel nu at bruge en masse energi og penge på at videreuddanne mig for så ved næste valg igen at skulle droppe det, hvis jeg bliver valgt.

- Jeg synes også, at valgkampen var usædvanlig træls, og jeg havde følelsen af at befinde mig i et kunstigt skuespil fuld af overbudspolitik. Det bryder jeg mig ikke om. Det skal være reelt og ordentligt.

Hvorfor så ikke bare fortsætte i byrådet?

- Den beslutning har også været svær. Men jeg sagde jo allerede i forbindelse med folketingsvalgkampen, at hvis jeg blev valgt ind igen, så ville jeg ikke genopstille til byrådet. Og ud fra et ordentlighedsprincip vil jeg holde fast i det.

- Samtidig har jeg også været med så længe, at det ville være naturligt, hvis jeg blev spidskandidat og rådmandsmateriale, og det har jeg ikke lyst til.

Du har altid sagt, du hverken stiler efter at være rådmand eller minister. Hvorfor egentlig ikke, når nu det er der, indflydelsen ligger?

- Jeg har haft masser af indflydelse. Det har jeg ikke manglet. Og rådmandsposten må være den værste af alle. Selvfølgelig skal du stå til ansvar, og det vil jeg heller ikke have problemer med, men det må være enormt utilfredsstillende at gennemføre den ene sparerunde efter den anden uden at kunne få det igennem, man brænder for.

Dansk Folkeparti har det mildest talt svært i øjeblikket – nogle kalder det partiets største krise nogensinde. Hvilken indflydelse har det på din beslutning?

- Ikke nogen. Det går op og ned, og selv om vælgerne i øjeblikket ikke synes, vi står for den rigtige politik, så synes jeg det.

De seneste år har du besteget flere bjerge og kaldt det dejligt befriende at være helt uden mobiltelefon og sociale medier. Er det mere af den følelse, du nu søger?

- Det er en del af det. Jeg glæder mig i hvert fald til at blive fri for at være en offentlig person. Alt, hvad du siger, tænker og gør, skal du overveje en ekstra gang, og tingene bliver drejet i medierne. Det er jeg blevet træt af. Jeg er typen, der siger min mening, og som ikke behøver analysere alting.

Du har også været hængt ud for på landsdækkende radio ikke at kunne forklare, hvad BNP er, og du har tidligere fortalt, hvordan den udskamning stadig sidder i dig. Så den slags oplevelser spiller også ind, når du nu beslutter ikke at genopstille?

- Jeg sagde noget vrøvl, men jeg synes, det var en ret grov behandling, jeg fik. Det tærer på ens lyst til at fortsætte.

Din partifælle Alex Ahrendtsen har ellers rost dig for at være præcis den type, der er for få af i politik, fordi du ikke har nogen akademisk baggrund men til gengæld en umiddelbar folkelighed. Hvordan har du selv oplevet på den måde at skille dig ud?

- Der er en del mennesker, der har sagt det til mig. Og jeg ville da også gerne selv have flere med min baggrund og på den måde en mere blandet sammensætning i byrådet og i Folketinget. Men det er svært, når vi bliver skudt til hjørne og oplever at blive grinet ad. Også af folk på min egen fløj. Jeg ved godt, der selvfølgelig er omkostninger ved at blive valgt, men det har ikke været ordentligt. Og så gider jeg ikke være i det.

Hvad er du mest stolt af fra din tid i byrådet i Odense?

- Jeg er ret stolt af, at vi er lykkedes med lukningen af Thomas B. Thriges Gade. Det var en upopulær beslutning, og jeg var også selv lidt i tvivl, men nu hvor vi ser, det vokser op, så tror jeg på, det bliver virkelig godt.

- Jeg er også stolt af, at vi har fået sat børnene mere på dagsordenen. Særligt med Susanne Crawley Larsen som rådmand har vi fundet fælles fodslag omkring blandt andet tidlig indsats. En tidlig indsats er ikke længere noget, der foregår i folkeskolen, men allerede under graviditeten. Det har jeg været med til.

Er det her et fuldstændigt farvel til politik, eller vil man stadig se dig hjælpe i kulissen og for eksempel hænge valgplakater op?

- Ja, det tænker jeg da helt sikkert. Jeg skal ikke have nogen poster i Dansk Folkeparti, men jeg stiller mig gerne til rådighed med hjælp og med sparring til de nye kandidater.

Hvad skal du nu?

- Jeg bliver jo i byrådet det næste halvandet år, til der igen er kommunalvalg, og jeg skal også være i Folketinget ind til sommerferien (som afløser for Alex Ahrendtsen, der er sygemeldt, red.). Derefter skal jeg til Nepal. Og så må vi se, hvad der skal ske bagefter. Jeg har aldrig haft noget ønske om at blive kendt, og nu glæder jeg mig til igen bare at være Pernille.

Kort fortalt om Pernille Bendixen

  • Pernille Bendixen er 47 år, medlem af Dansk Folkeparti, hun er uddannet salgsassistent og har arbejdet 11 år som dagplejer i Odense Kommune.
  • Hun blev første gang valgt til Odense Byråd i 2009 med 1027 personlige stemmer. I 2013 blev hun genvalgt med 3285 personlige stemmer og igen i 2017 med 1339 stemmer. Hun har plads i Børn- og Ungeudvalget.
  • I 2015 stillede Pernille Bendixen op til Folketinget, og 3491 personlige stemmer gav hende en plads på Christiansborg, hvor hun blev Dansk Folkepartis børneordfører.
  • Ved folketingsvalget i 2019, hvor Dansk Folkeparti mistede over halvdelen af partiets mandater, røg Pernille Bendixen ud. I øjeblikket har hun imidlertid igen en plads som suppleant for partiets kulturordfører Alex Ahrendtsen, der er sygemeldt.
  • Pernille Bendixen bor i Bolbro, er fraskilt og mor til to drenge på 17 og 21 år.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce