Annonce
Danmark

Perfekt vin til blå ost på sure kirsebær fra det flade Lolland

Frederiksdals frugtvin er perfekt til efterårets vildt, pære eller en dessert med chokolade.

Annonce

1

Mad og vin med Morten Vilsbæk. Foto: Vibeke Volder

Frederiksdal Kirsebærvin 2013, ufiltreret, 500 ml, 14,5 procent, 139,95 kroner i Meny: Kraftig, aromatisk duft, syrlige kirsebær, bitter mandel og meget mørke bær med et touch af mentol. Vinen er fed i munden, olieret med sorte kirsebær og en stram syre, der skærer igennem bunkerne af sødmefuld frugt, så vinen i den grad trækker mundvand. Oplagt flaske til efterårets vildtretter med kraftig sauce, en chokoladedessert eller blå ost som i dagens kombination af pære og ost. Fem stjerner.

2

Mad og vin med Morten Vilsbæk. Foto: Vibeke Volder

La Lisse Soie D'Ivoire Chenin blanc 2016, Loire, 12,5 procent, 99,95 kr. hos Meny: Frisk næse med vådt græs og grønt æble, kontant i munden med fyldig krop, grønt æble og let bitterhed i finalen. En vin til fisk med en kraftig sauce eller et stykke gedeost. Fire små stjerner.

3

Mad og vin med Morten Vilsbæk. Foto: Vibeke Volder

Dr. Loosen Riesling Spätlese Bernkasteler Kurfürstlay 2015, Mosel, 7,5 procent. 129,95 kr. hos Meny: Frisk duft af lys vingummi, æble og sødmefuld frugt. Fedmefuld, olieret mundfornemmelse, men ikke tung i munden - her er god frugtsødme med papaya, melon og moden fersken og samtidig en god syre, som gør vinen frisk. En lækkerbisken fra Mosel med lav alkohol. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Dødsulykke: Tredje person fra forulykket bil er stadig i kritisk tilstand

Kerteminde

Mårhund løs på Hindsholm

Kultur

Grum fremtidsvision indhentet af corona

Annonce