Annonce
Kerteminde

Per Pedel fejrer 25 års jubilæum: Alle børn på Hindsholm kender Per Pedel

Per "Pedel" Markvard Jensen har 25 års jubilæum som pedel. Selvom jobbet  i mellemtiden er omdøbt til teknisk servicemedarbejder, så er han fortsat kendt som Per Pedel. Foto: Helle Nordström
- og Per Pedel kender næsten alle børn på Hindsholm, og de fleste voksne med, for i dag, lørdag den 1. august, fejrer han 25 års jubilæum som pedel som teknisk servicemedarbejder på Hindsholmskolen, Mesinge skole og Bøgebjerg Naturbørnehave
Annonce

Hindsholm: - Det hed pedel, da jeg blev ansat. I mellemtiden er det lavet om til teknisk servicemedarbejder, men de kalder mig altså stadig Per Pedel, griner Per Markvard Jensen.

Det er ham, der sørger for, at Hindsholmskolen, Mesinge Skole og Bøgebjerg Naturbørnehave fungerer, eller da i hvert fald for, at ranmerne er i orden.

- Alle børnene kender mig, og jeg kender næsten alle børnene. Det kan jo godt knibe lidt med de yngste, for der kommer jo hele tiden nye til, men det kommer, efterhånden som de bliver ældre, fortæller han.

Og det er børnene, der især gør, at han elsker sit job.

- Man bliver mødt med glade smil hver eneste dag. Og uanset hvad der bliver sagt om børn i vore dage, så er børnene heroppe søde børn, der ikke laver for meget ballade. De ved jo godt, at de alligevel bliver opdaget tilsidst, griner han.

Per Markvard Jensen var oprindeligt tømrer.

- Men jeg tænkte, at jeg skulle finde på noget andet, hvis jeg skulle få knæ og sådan til at holde indtil pensionen, fortæller han.

- Og da der endelig blev en stilling ledig, søgte jeg den og var heldig at få den. Men fordi pedel er sådan et dejligt job, er det ikke så tit, der er en stilling ledig, for vi bliver jo i jobbet, så længe vi kan.

Han afløste Bülow, der havde været pedel på Hindsholmskolen i over 25 år.

Annonce

Bor lige overfor skolen

En anden grund til, at Per Markvard Jensen sætter så stor pris på sit job, er friheden.

- Jeg arbejder med frihed under ansvar. Hvis jeg bare passer mit job, så er der ikke nogen, der sparker mig bagi. Og det er ikke stressende på samme måde, som tømrerfaget er blevet, konstatere han.


Man bliver mødt med glade smil hver eneste dag. Og uanset hvad der bliver sagt om børn i vore dage, så er børnene heroppe søde børn, der ikke laver for meget ballade. De ved jo godt, at de alligevel bliver opdaget sidst

Per "Pedel" Markvard Jensen


I stedet for tømrere har hans kolleger de sidste 25 år været  skolelærere og pædagoger.

- Det skulle jeg lige vænne mig til i starten, men vi har altid haft et fint samarbejde. Og både de og børnene er gode til at sige til, hvis der er en vandhane, der drypper, eller et dørhængsel, der hænger, det har jeg fået opdraget dem til, for det er meget lettere at reparere, hvis det bliver taget med det samme.

Per Pedel bor på Dalby Bygade, så tæt på skolen, at han faktisk bare skal over gaden for at være på arbejde.

Og ferien bliver heller ikke holdt langt væk i år. Han og hustruen har stillet campingvognen på Bøgebjerg Strand Camping.

- Det er jo dejligt nemt, at man bare lige kan køre hjem. Men det gør alligevel en stor forskel at være på campingpladsen frem for hjemme i haven. For når jeg er i campingvognen, har jeg fri, så slapper jeg af. Derhjemme på Dalby Bygade er der altid lige et eller andet, der skal gøres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce