Annonce
Kunst

Per Bjørholm Madsen med sin første separatudstilling i Galleri Sulegaarden

Roundup, 2018. Pr-foto

Udstilling: Galleri Sulegaarden i Assens holder fernisering på udstillingen "Land" med Per Bjørholm Madsen lørdag 16. marts.

Per Bjørholm Madsen er født i 1953 og har i 25 år, sammen med sin kone Ulla, drevet Galleri 5 i Middelfart. Per Bjørholm Madsen har også selv i mange år tegnet og malet, dog uden at udstille sine egne værker. Først i 2001 tog han springet og udstillede på Kunstforeningen Limfjordens censurerede udstilling i Struer. Efterfølgende har han deltaget på flere andre censurerede udstillinger.

Venskaber med den nu afdøde grafiker og maler Erling Jørgensen fra Kolding og Poul Pedersen i Paris har haft stor betydning for Per Bjørholm Madsen som kunstner. På mange rejser og ophold i Paris opsøgte han de steder, som i århundreder har tiltrukket kunstnere fra hele verden, og her indsnusede han den internationale storbyatmosfære. Indtryk og oplevelser fastholdt han i små skitser og tuschtegninger, som han nu kan præsentere i sin bog ”Tegninger fra Paris 2000–2017”, der sammen med originaltegningerne vil være til salg på udstillingen.

En anden milepæl i Per Bjørholm Madsens kunstneriske udvikling blev sat, da han i 2003 købte en forfalden gård i Fjaltring i Vestjylland. Rev den ned og startede opførelsen af et nyt hus, hvor han genbrugte materialerne fra den gamle gård. Her har han nu, sammen med sin kone Ulla, skabt sig et refugium i en natur, der ligger fjernt fra den daglige i Middelfart. I mange af Per Bjørholm Madsens malerier kan man se indflydelsen fra det vestjyske. Helt tydeligt kommer det til udtryk i hans nye serie tegninger med titlen ”En Odysse – fra syd til nord i Fjaltring”, der også kan ses på udstillingen. Til ferniseringen, der begynder kl. 14, er Per Bjørholm Madsen tilstede og tilgængelig for en snak og signering af sin nye bog. Udstillingen kan ses frem til 28. april på fredage, lørdage og søndage kl. 11-17. /piwi

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce