Annonce
Faaborg-Midtfyn

Pensionist frifundet for vold: Genboer røg i totterne på hinanden over p-plads

Adelgade i Faaborg fungerer som sivegade for trafikken i midtbyen. Arkivfoto.
Dommer frifandt pensionist for vold efter at have kigget video fra 'overfald'
Annonce

Faaborg: En 66-årig pensionist blev onsdag ved retten i Svendborg frifundet for vold mod en 48-årig genbo. Sagen viser tydeligt, at det gode naboskab i Adelgade i det centrale Faaborg er kraftigt udfordret.

Ud over anstrengte personlige relationer mellem nogle af beboerne, har kaotiske parkeringsforhold forpestet stemningen.

Det var da også netop uoverensstemmelser omkring parkering i Adelgade, som var anledning til at to af gadens beboere mødtes i retten, efter de ganske korporligt var røget i totterne på hinanden.

Gennem to år har han råbt ukvemsord efter mig og lovet mig øretæver tre-fire gange om ugen.

48-årig, foruettet faaborgenser i retten.

Annonce

For få P-pladser

Selv om Adelgade-beboerne betaler parkeringslicens for bruge gadens p-båse ud over den almindelige tidsbegrænsning, er der ikke pladser nok til alle, og det giver bøvl.

Den 48-årige årige mand, som politianmeldte sin genbo for overfald, kører på scooter, og den 66-årige tiltalte mener, han har opført sig meget provokerende, når han har parkeret "knallerten", som han kaldte køretøjet.

- Ofte har han kastet den ind i en hul mellem de parkerede , så den har taget pladsen for to biler. Han er bare provokerende, forklarede den 66-årige.

Annonce

To år med trusler

Omvendt sagde den 48-årige, at hans genbo er aggressiv og truende:

- Gennem to år har han råbt ukvemsord efter mig og lovet mig øretæver tre-fire gange om ugen, fortalte han byretsdommer Henrik Riis Andreasen.

Det ophedede forhold mellem de to mænd, kogte over den 14. juli om eftermiddagen, da den 48-årige stod og spartlede sin gadedør og hørte råb bag sig.

- Jeg kunne tydeligt høre, det var min aggressive genbo. Han råbte igen, at jeg kunne få nogle på hovedet og kom busende frem mod mig, fortalte den forurettede.

Straffelovens paragraf 244

Den 66-årige stod tiltalt efter straffelovens paragraf 244: "Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år."

Han mødte op i retten uden forsvarer og nægtede sig skyldig.

Politiets anklager Rose Grove var i den milde ende i sit krav til en strafudmåling og krævede manden idømt 10 dagbøder af 300 kr.

Var manden blevet dømt, havde han fået "pensionistrabat", svarende til halvdelen af bødestørrelsen.

Nu endte det hele altså med frifindelse, da der efter dommer Henrik Riis Andreasens opfattelse, ikke var ført bevis for, at den 66-årige havde ramt den 48-årige med sine slag.

Avisen skriver som hovedregel kun navne på dømte i straffesager, hvis de får en dom på et års fængsel eller derover.

Annonce

Overfald på film

Han forklarede, han havde tændt kameraet på sin mobiltelfon, fordi han følte sig truet.

- Jeg filmer dig, meddelte han sin ophidsede genbo.

- Jeg er sgu ligeglad lød svaret, inden den 66-årige slog ud.

Så langt er parterne enige, og så meget er sådan set også dokumenteret af den filmstump, den 48-årige fik optaget.

Parkeringsbåsene i Adelgade, Faaborg, har længe givet anledning til irritation blandt beboere, der betaler licens for at holde i dem uden tidsbegrænsning. Foto: Torsten Cilleborg

Ifølge ham snittede slaget fra den 66-årige ham på højre kind og ramte halsen. Pensionisten erkendte at have slået ud:

- Men kun fordi, jeg ikke ville finde mig i, at han stod og filmede mig. Det fik mig op i det røde felt, og fik mig til at bruge udtryk, jeg ikke vil gentage her, men det var ikke sådan, at jeg svor ham evig troskab. Jeg slog ud efter hans telefon, nok et par gange, men ramte hverken telefonen eller ham, forklarede han.

Optagelsen, som politiets anklager Rose Greve ved hjælp af et memorystick afspillede for retten på sin pc, kunne ikke give noget helt entydigt svar på, hvem der talte sandt.

En tredje Adelgade-beboer, som overværede optrinnet, kunne kun fortælle, at han havde set en arm bevæge sig, men ikke hvor den havde ramt. Vidnet var dog sikker på, at den 48-årige ikke var blevet truffet i hovedet.

Dermed blev det vanskeligt at anklager Rose Greve at føre egentlig bevis for, at den 66-årige havde fuldbyrdet en voldshandling.

Annonce

Formaning fra dommer

I det hele taget fik fremstillingen af nabostriden et lettere komisk skær, og dommer Henrik Riis Andresen måtte tage sin egen kamp med et forræderisk smil, da han skulle forfægte rettens værdighed, mens de to kamphaner fortsatte mundhuggeriet i hans retssal. Det blev en kamp, byretsdommeren vandt med en behjertet formaning:

- Se nu af finde ud af det her med hinanden, så i genfinder roen i jeres gade. Det er helt ude af proportioner, at bagateller skal afgøres her. Det bør i selv kunne finde ud af ved at drikke en kop kaffe sammen og tale om tingene, sagde han, da han frifandt den 66-årige efter den tvivlsomme bevisførelse.

Rose Greve havde krævet den 66-årige idømt 10 dagbøder af 3000 kr. for "overfaldet".

Tiltalte var både lettet og overrasket og modtog dommerens besked med:

- Så jeg slap fri? Tak skal du have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce