Annonce
Fyn

Pensioneret sygeplejerske giver stikket: - Man føler sig værdsat på en helt anden måde

Dorrit Suhr, 63, ser det som et privilegium, at være tilbage på arbejde, i en tid hvor man ikke ser så mange mennesker. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Dorrit Suhr gik for to år siden på tjenestemands-pension efter 34 år som sygeplejerske i kommunale stillinger. Nu er hun tilbage for at vaccinere.

Odense: Da Dorrit Suhr gik på tjenestemands-pension for to år siden, havde hun ikke forestillet sig at skulle arbejde i sundhedsfaget igen. Alligevel har hun siden januar vaccineret mod coronavirus 15 timer om ugen på vaccinationscentret i Odense.

- Det er overhovedet ikke en sur pligt. Tværtimod har jeg det hyggeligt med tjansen, og jeg føler, at jeg virkelig gør en forskel for folk. Den anden dag oplevede jeg en, som græd glædestårer over, at det nu var hendes tur til at blive vaccineret, beretter Dorrit Suhr.

I 34 år arbejdede Dorrit Suhr som sygeplejerske i forskellige stillinger ved Odense Kommune. Alligevel har hun aldrig følt samme respekt om arbejdet, som det, hun oplever i dag, når hun vaccinerer.

Annonce

- Jeg er gået fra at være en af "dem fra kommunen" til virkelig at mærke, hvordan folk værdsætter den indsats, jeg yder. Derfor er jeg overhovedet heller ikke afvisende overfor at melde mig igen, hvis der skal gives en opfrisker-vaccine på et tidspunkt, fortæller hun.

Dorrit Suhr oplevede tilmed at en borger græd glædestårer, da det var blevet hendes tur til at blive vaccineret. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Et privilegie

På den gamle SOSU-skole på Athenevænget i Dalum i Odense ligger vaccinationscentret, som skal bringe odenseanere og mange andre danskere sikkert gennem corona-tiden.

- Lokalerne egner sig egentlig utroligt godt. Det fungerer så fint, og vi får hurtigt en masse mennesker igennem. Selvom vi arbejder på højtryk, er der også tid til at hygge og snakke. Det er virkelig et rart sted at komme, fortæller Dorrit Suhr.

Især i en tid hvor samvær er erstattet af afstand, og familiearrangementerne ikke er flest, har Dorrit Suhr været glad for at komme på arbejde et par gange om ugen.


Det er et privilegie at kunne komme ud og møde andre mennesker i den her skøre tid.

Dorrit Suhr, pensioneret sygeplejersker, der nu arbejder som vaccinatør


- Det er et privilegie at kunne komme ud og møde andre mennesker i den her skøre tid. Samtidig gør man jo en forskel for en masse mennesker og hjælper samfundet på fode igen. Derfor er jeg rigtig glad for at være vaccinatør.

Dorrit Suhr skrev sig for et år siden på kommunens liste over folk, som stillede sig til rådighed for corona-jobs. Her blev der aldrig brug for hende, men til gengæld læste hun på internettet, at regionen manglede vaccinatører, og tilbage i januar blev hun ansat.

Dorrit Suhr melder sig gerne en anden gang, hvis der for eksempel skal vaccineres igen næste år. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Annonce