Annonce
Fyn

Pensioneret overlæge tilbage i kitlen: - Det er en selvfølge, at vi melder os

Mogens Hüttel, 75, er trukket i kitlen igen, for at vaccinere mod coronavirus. Den pensionerede overlæge er glad for igen at gøre en forskel i samfundet. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
På vaccinationscentret i Odense står den nu pensionerede overlæge Mogens Hüttel og vaccinerer omtrent 45 borgere per vagt. Han er glad for at være tilbage i kitlen og gøre en forskel.

Odense: Mogens Hüttel og en god håndfuld andre pensionerede læger frekventerer flere gange ugentligt vaccinationscentret på Athenevænget i Odense.

Her har mange tusinde fynboer allerede fået deres første - og andet - stik i kampen mod coronavirus.

For selvom lægerne på et eller andet tidspunkt har hængt kitlen på knagen og forladt arbejdspladsen for at nyde pensionisttilværelsen, har "læge" aldrig bare været en jobtittel.

Annonce

Sådan er det i hvert fald for Mogens Hüttel, som gennem 45 år arbejdede på landets sygehuse som anæstesilæge (bedøvelses/narkoselæge).

I 2018 gik han på pension efter 32 års tjeneste på Odense Universitetshospital. Men nu er han altså tilbage på arbejdspladsen i en rolle, som betyder, at han igen kan gøre en sundhedsfaglig forskel.

Det betyder noget for mange

Som to-årig blev Mogens Hüttel indlagt med tuberkulose, og da lægerne dengang helbredte ham, blev det med et stift ben til følge.

Den forskel, lægerne gjorde i Mogens Hüttels barndom, inspirerede ham tidligt til at drømme om at blive læge.

- Det ben her minder mig dagligt om, hvorfor det er, at jeg valgte at blive læge. Det er af samme grund, at jeg aldrig rigtig har sluppet lægefaget. Og sådan er der mange andre læger, der også har det, siger  Mogens Hüttel.

- Det var en fornøjelse at se, hvordan flere hundrede pensionerede læger meldte sig, da den første store corona-bølge ramte Italien. Og igen nu, hvor der er behov for vaccinatører, tilføjer den pensionerede overlæge.


Det ben her minder mig dagligt om, hvorfor det er, at jeg valgte at blive læge.

Mogens Hüttel, pensioneret overlæge, der er i arbejde igen som vaccinatør


Mogens Hüttel er for nylig fratrådt som formand for Foreningen af Pensionerede Læger, hvor han gennem sit virke under det første år med corona modtog mange henvendelser fra medlemmer.

Både fra dem, som ville melde sig til tjeneste, og dem, som havde dårlig samvittighed over ikke at kunne stå til rådighed.

- Jeg blev faktisk rørt af alle de mennesker, som tog sig tid til at skrive. Det er jo helt naturligt, når man er oppe i årene, at man ikke kan være eksponeret for mange mennesker, hvis man selv eller ens nærmeste skal skærmes for virussen.

- Men bare det, at de føler, de skal undskylde. Det siger noget om, hvad lægetitlen er for en størrelse, pointerer Mogens Hüttel.

Mogens Hüttel har vidst hele livet at han ville være læge. Derfor er det heller ikke blot en arbejdstitel for ham. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce

Et smurt maskineri

Mogens Hüttel var blandt de første til at vaccinere i det odenseanske vaccinationscenter på den tidligere SOSU-skole på Athenevænget. Derfor har han også en masse erfaring med, hvordan vaccinationsprocessen fungerer.

- Man bliver stolt af vores sundhedsvæsen, når man ser, hvor godt det er løst at lave et vaccinationscenter. Det hele forløber så professionelt til trods for, at omgivelserne ikke er de mest gunstige til at indrette et vaccinationscenter.

Den forhenværende overlæge beskriver, hvordan vaccinationscentret i Odense har været foregangseksempel for, hvordan man professionelt og trygt indretter et center til masse-vaccination.

- Den anden dag besluttede jeg mig for at tælle, hvor mange mennesker jeg nåede at vaccinere på en vagt. 45 blev det til. Det synes jeg egentlig selv er meget godt. Især fordi jeg stadig kan tage mig tid til at snakke med folk. Nogle er selvfølgelig bange for at få stikket, og det skal naturligvis tackles, så folk er trygge, når jeg først stikker, forklarer Mogens Hüttel.

Han fortæller samtidig, at han synes opgaven med at vaccinere er så vigtig, at den får prioritet over alt andet i dagligdagen.

- Det er så nødvendig og vigtig en indsats, vi yder i vaccinationscentret, at arbejdstiderne der får forgang for privatlivet. Jeg er ikke bange for at sige, at jeg vil gøre en forskel, fortæller Mogens Hüttel.

Mogens Hüttel nyder omgangen med kollegaer på vaccinecentret i Odense. Her føler han også at erfaringerne efter mange år som overlæge gør en forskel. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Annonce

Herligt arbejde

Fordelingen af personalet, som arbejder med at vaccinere, varierer med alt fra studerende til pensionerede og stort set alt sundhedsfagligt personale derimellem.

Det giver en særlig dynamik og en god holdånd til trods for, at de fleste ikke kender hinanden på forhånd, forklarer han.

- Vi har det herligt sammen, og jeg tror endda, at mange af dem, som jeg er faldet godt i spænd med på vaccinationscentret, også vil være mennesker, jeg ser privat, efter vaccinations-indsatsen er overstået.

Den særlige ånd blandt personalet er stærkt bakket op af de personlige bidrag, som hver dag forsøder tilværelsen derude.

- Nogle af de søde kollegaer bager kage til os, og der er virkelig en rar stemning blandt alle. Det gør også, at man får ekstra meget lyst til at komme i centret. Det er også rart at benytte den viden, som jeg har opbygget gennem årene til at vejlede andre i centret, når de bliver i tvivl om noget.

Kitlen kan måske lægges på hylden for en stund, når Mogens Hüttel og resten af holdet er færdige med at vaccinere danskerne. Men så snart, der bliver behov for det, kan man være sikker på, at han trækker i kitlen igen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-restaurant får igen kritik for at levere for lidt mad: Jeg blev flov over mit guldbryllup

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Kerteminde

Pias pølsevogn indtager andenpladsen i DM: Emil sætter vanvittig rekord

Assens For abonnenter

Personalemangel i ældreplejen bekymrer fagforbund: - Lige nu kører de på adrenalin, men sådan kan det ikke fortsætte

Danmark

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Odense

Stiften Golf Cup: Her er feltet til finalen

Erhverv

El-direktør maner misforståelser i jorden: - Vi håber snart at se madvognene tilbage på havnen

Danmark

200 buler i bilen og stenslag i håndboldstørrelse: Se video af familie fanget i haglstorm på autobahn

Sport

Fyns Politi klar til OB-FCK: Første kamp med udeholdets fans og masser af fodboldfans i byen i 17 måneder

Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Odense

7000 studerende starter i Odense: Boligjagten er sat ind, men studerende konkurrerer med singler om de små lejligheder

Annonce