Annonce
112

Pengeskabskup hos Assens-slagter: - Nogen må have vidst noget

Slagtermester Leif Laustsen foran det hjørne på hans kontor, hvor det stjålne pengeskab stod. Det vejede 200 kilo, så det har ikke været nogen nem og hurtig opgave for tyvene at stikke af med pengeskabet. Foto: Søren Plovgaard
Et ualmindeligt frækt pengeskabstyveri fandt natten til fredag sted i slagtermester Leif Laustsens forretningsejendom i Østergade i Assens. Slagteren mener, at tyvene har kendt til stedet.

Assens: Slagtermester Leif Laustsen er både forundret og chokeret, efter han natten til fredag blev udsat for et ualmindeligt frækt pengeskabstyveri i sin forretning i Østergade i Assens.

Midt på natten lykkedes det tyve at flytte et 200 kilo tung pengeskab fra Leif Laustsens kontor på ejendommens første sal og transportere det ned af en stejl trappe og ud på byens hovedgade, hvor tyvene forsvandt med deres bytte.

Tyveriet har efter alt at dømme fundet sted i tidsrummet mellem klokken 1.30 og klokken 3 natten til fredag.

- Jeg kom ned i butikken fredag morgen klokken 5.30 og gik op på første sal og lavede kaffe til mine ansatte, sådan som jeg altid gør. Og så kunne jeg med det samme se, at noget ikke var helt, som det plejede at være. Der var blandt andet flere sorte ridser på væggene, fortæller Leif Laustsen.

Tyvene er kommet ind i ejendommen fra den såkaldte Jensby-passage – det smalle stræde, der forbinder Østergade med parkeringspladserne bag ved hovedgaden. Ved hjælp af en stige er tyvene klatret over en mur og har skaffet sig adgang til førstesalen gennem et vindue og er derefter fortsat ind på kontoret via et smalt repos og en dobbeltdør.

- Nogen må have vidst noget. Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om. Det vindue, tyvene steg ind af, er det eneste, som jeg ikke har overvåget med videokamera, siger Leif Laustsen, der undrer sig over tyvenes store lokalkendskab.

- Det er ikke et tyveri, du sådan lige klarer på 10 minutter. Det har taget langt tid af få pengeskabet fri og bakset det ned ad trappen, mener Leif Lausten.

Annonce
Nogen må have vidst noget. Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om. Det vindue, tyvene steg ind af, er det eneste, som jeg ikke har overvåget med videokamera.

Slagtermester Leif Laustsen, Assens

Låste døren efter sig

Tyvene har ikke rørt andet end pengeskabet i forbindelse med indbruddet.

- Alt stod lige så fint bagefter, og gerningsmændene har tilmed låst døren efter sig, da de slæbte pengeskabet ud på Østergade, forklarer Leif Laustsen, der i 1996 købte Slagter Olsens hæderkronede slagterforretning i Assens.

Tyveriet er meldt til politiet, og Leif Laustsen oplyser, at der sandsynligvis er fundet fingeraftryk af gerningsmændene. Et andet spor kan komme fra nabobutikkernes videoovervågning, som politiet nu skal i gang med at granske.

Leif Laustsen fortæller, at han flere gange tidligere har haft indbrud i sin slagterbutik. Men aldrig af en så grov karakter som denne gang.

- De andre gange er det sket gennem butiksdøren, og tyvene er enten gået efter kontanter i kasseapparatet eller et par gode bøffer, siger Leif Laustsen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge, der lå låst inde i pengeskabet.

- Men det var en del penge, og der ud over indeholdt pengeskabet nogle personlige ting, som har stor affektionsværdi for mig, siger Leif Laustsen. Pengeskabet er armygrønt og måler en meter gange en meter.

Tyvene har benyttet en stige til at kravle over den røde mur til højre i billedet og ind i gården hos slagter Leif Laustsen og videre op til et vindue på første sal. Vinduet er det eneste vindue, der ikke er videoovervåget, og det mener Leif Laustsen, at tyvene må have vidst. Foto: Søren Plovgaard
Pengeskabstyvene slæbte deres bytte ud på Østergade - byens hovedgade - hvor de forsvandt med det. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce